CRNA GORA DONELA ODLUKU: Turisti oboleli od kovida biće lečeni o trošku države

Tanjug

07. 05. 2021. u 21:37

U SUSRET turističkoj sezoni u Crnoj Gori finalizovani su zdravstvenii protokoli, a Vlada je donela odluku da se stranim turistima koji se razbole od kovida za vreme boravka u toj zemlji omogući bolničko lečenje o trošku Crne Gore.

ЦРНА ГОРА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Туристи оболели од ковида биће лечени о трошку државе

Foto: B. Dabić

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je na konferenciji za novinare da će zdravstveni protokoli naredne sedmice biti distribuirani turističkoj privredi i ambasadama, i biće i na engleskom i ruskom jeziku.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je rekla da su se potrudili da pojednostave protokol i da će turistima biti objašnjeno kako da se ponašaju ako osete simptome kovida ili se zaraze kovidom, prenose "Vijesti".

- Vlada je donela odluku da se turisti, koji se razbole od kovida-19 za vreme boravka u Crnoj Gori i budu bolnički zbrinuti, leče o trošku države  - rekla je ona.

PCR testiranje će se, u slučaju da je turistima potrebno za povratak u svoju zemlju, nesmetano obavljati u Crnoj Gori na dva paralelna načina - jedan će biti organizovan uz pomoć Instituta za javno zdravlje Crne Gore i vršiće se besplatno, a turisti će imati na usluzi i mogućnosti izrade testova i u privatnim laboratorijama, dodala je ministarka.

Svi hotelijeri će 10 odsto kapaciteta nameniti za eventualne slučajeve obolijevanja od kovida-19, najavila je takođe Borovinić Bojović.

Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

Zoki

07.05.2021. 22:59

Vece gluposti ne postoje, pa oni ni sebe ne mogu da lece nemaju cime, i jos bankrotorali. I prevoz i pun pansion da mi plate nebi otosao kod njih

Mila

10.05.2021. 23:49

Više od 35 godina letujemo u Crnoj Gori.10godina u Kotoru,15godina u Bušatu,(gde ima puno Valjevaca) opština Bar,10 godina u Ulcinju.Svugde gde smo bili nismo ništa loše doživeli.