PRITISCIMA NEĆE ZAUSTAVITI SLOBODU GOVORA: "Radio Jadran" na udaru Demokrata, uprava i uredništvo ugroženi

Novosti online

01. 05. 2021. u 15:41

PO VIŠEDECENIJSKOM modelu DPS-a, Demokrate svakodnevno vrše pritisak na upravu i uredništvo Radija Jadran, ne bi li zastrašili i ućutkali taj hercegnovski medij.

ПРИТИСЦИМА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ СЛОБОДУ ГОВОРА: Радио Јадран на удару Демократа, управа и уредништво угрожени

Foto Tanjug

Uz nebrojene “prijateljske savete” da spuste loptu i izuzmu njihovo političko delovanje od izveštavanja, preti im se, između ostalog, i hapšenjima. Javna saoštenja Demokrata uperena protiv slobode izveštavanja, samo služe za stvaranje ambijenta za njihove protivzakonite namere.

Radio Jadran će nakon Vaskršnjih praznika obavestiti čitaoce o metodama represije sa kojima su nedeljama suočeni, ali koji ih neće zaustaviti u slobodi govora.

Podsećamo, nakon što je Radio Jadran objavio tekst pod naslovom "Nije više tajna da su Krivokapić i Bečić priznali Kosovo", Demokrate su poslale saopšenje kojim su napali redakciju tog lista, i optužili ih da "rade" za Demokratski front.

"Portal iza kojeg se krije Demokratski front, Radio Jadran, očigledno, pretenduje da pomrači "slavu" Radio Skale i Slavka Mandića stečenu služenjem do iznemoglosti jednoj političkoj partiji. Između Radio Skale i Radio Jadrana nema nikakve razlike, osim što je DF kupio Radio Jadran od DPS-a, a Skalu još nije. Radio Jadran je promenio vlasnika, ali nije zakoračio u nepoznato. Način konstruisanja je isti, tako da se Radio Jadran u rukama Demokratkog fronta, sasvim je izvesno, oseća kao u rukama DPS-a. Ostali su na istim talasima, radikalnog podaništva, šovinizma i mržnje prema svemu drugom i drugačijem.

Ne čudi što Radio Jadran deluje na ovakav način kada znamo da ih je DF kupio pod sumnjivim okolnostima. Svi sadržaji koji objavljuje Radio Jadran isti su, samo im se potpis razlikuje od saopštenja do saopštenja. Nekad se potpiše DPS, nekad DF, nekad Radio Jadran, ali je u svim slučajevima lako za prepoznati da ih piše jedna osoba. Da li je to Bratislav Stojiljković ili Milivoj Bešlin koje je poslao Beba Popović ili sam Beba Popović, to nas već manje interesuje, ali ono što toj osobi upućujemo kao dobronamernu sugestiju jeste da počne da se potpisuje isključivo kao regionalna mafija, da ne dovodi sam sebe u zabunu potpisujući se čas ovako, čas onako.

Uostalom, DF i DPS ne dele samo portale na kojima objavljuju napade na Demokrate, nego su, kao što vidimo, počeli da dele i rent-a-kolumniste i rent-a-analitičare. Pitamo: koga bi, osim DPS i DF, bolelo uvo za to šta o bilo čemu u kosmosu misle rent-a analitičari? Ali, Bebi Popoviću, Bratislavu Stojiljkoviću, Milivoju Bešlinu i Demokratskom frontu je, očigledno, bitno. Politički davljenik se i za slamku hvata.

Ipak, jedno je sigurno: Demokratski front od uvreda koje su upućivali na račun mitropolita Amfilohija, episkopa Joanikija, oca Gojka Perovića, crkvu u celini, ne može oprati ni Jadran, a kamoli Radio Jadran. Mediji u regionu koji prenose saopštenja koja se objavljuju na portalu Radija Jadran su isti oni tabloidi koji su svoju profesionalnost pokazali objavljujući da je mitropolit Amfilohije preminuo u trenutku kada je još bio živ. To su "mediji" na koje se oslanjate i sa kojima jurišate na Demokratsku Crnu Goru. To su mediji koji su objavljivali da Amfilohije radi za Mila, da Milo i Amfilohije zajedno zabranjuju Vučića u Crnoj Gori, to su mediji koji su mitropolita Amfilohija nazivali Milovim mitropolitom i objavljivali pogrdne naslove o premijeru Krivokapiću koje sada vi reciklirate. Vi ste jedini kojima je pošlo za rukom da recikliranjem zagadite i životnu sredinu i javni prostor."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije