STAN NAGRADA ZA LOJALNE: PzP inicira parlamentarnu istragu u vezi sa dodelom nekretnina javnim funkcionerima

Z. Z.

24. 04. 2021. u 08:38

POTPREDSEDNICA Pokreta za promene Branka Bošnjak, saopštila je da će ta partija, članica Demokratskog fronta inicirati parlamentarnu istragu i formiranje obrazovanje anketnog odbora u vezi sa dodelom stanova funkcionerima i nosiocima sudskih i tužilačkih funkcija.

СТАН НАГРАДА ЗА ЛОЈАЛНЕ: ПзП иницира парламентарну истрагу у вези са доделом некретнина јавним функционерима

Foto: Skupština CG

Ona podseća da se više od deset godina bavi tom problematikom i da je kroz poslanička pitanja prva razotkrila skandalozne odluke Vlade Crne Gore.

- Pre skoro dve godine podnela sam inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti zakonskih rešenja. Nudili smo rešenja da se uspostavi tranziciona pravda do stavljanja u proceduru Zakona o utvrđivanju porekla imovine i specijalnom oporezovanju, gde smo propisali da se mora obeštetiti država od strane ovih "srećnih dobitnika" stanova i bespovratnih kredita - navela je Bošnjakova. - Afera stanovi je u potpunosti ogolila funkcionisanje prethodnog partitokratskog i kriminogenog režima i način na koji su oni kontrolisali i kupovali lojalnost čak najvećih tužilačkih i sudskih instance. To je srž korupcije na najvišem nivou.

Ubrzo nakon što je Nacionalni savet za borbu protiv korupcije objavio sumnjive dodele stanova i stambenih kredita, usledila je reakcija prozvanih, koji su zapretili tužbama. Potpredsednik Vlade Dritan Abazović i Vanja Ćalović Marković, članica tog tima, saopštili su da je Zoran Pažin, bivši ministar pravde stan od 70 kvadrata zamenio za veći od 110 kvadrata i platio ga 7.000 evra. On je najavio da će zbog kleveta tužiti Abazovića. Damir Šehović, bivši ministar prosvete, prozvan je da je stan od 89 kvadrata kupio za 23.000 evra.

- URA i njen lider Dritan Abazović ne mogu od mene napraviti korumpiranog čoveka i kriminalca, iako to na nevešt i prilično drzak način pokušavaju da učine. Sami od sebe, za neočekivano kratko vreme i te kako su uspešno napravili izdajnike. Ako se ne manu ćorava posla, znaću kako da zaštitim svoja prava - kazao je Šehović.

PRED ODLAZAK

STAMBENA komisija radila je zakonito što je i tužilaštvo konstatovalo. Poslednja sednica stambene komisije održana je 25. 12. 2019, jer u budžetu za 2020. nisu bila opredeljena sredstva za rad stambene komisije - kazao je Predrag Bošković (na slici), bivši predsednik Komisije za dodelu stanova. Na ove reči, iz MANS odgovaraju da je Bošković, koji je bio na čelu stambene komisije u tehničkom mandatu Vlade doneo rešenja za dodelu 119 stanova, za koje je Vlada 17. septembra 2020. dala saglasnost da se zaključe ugovori o kupoprodaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)