JEFTINIJI PCR I MOBILNE EKIPE ZA TESTIRANJE? Evo kako Crnogorci planiraju da privuku turiste

I. D. S.

16. 04. 2021. u 10:32

MINISTARSTVO ekonomskog razvoja najavilo je snažnu kampanju promocije turističke sezone, ali i zdravstvenih protokola.

ЈЕФТИНИЈИ ПЦР И МОБИЛНЕ ЕКИПЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ? Ево како Црногорци планирају да привуку туристе

Foto: V. N.

U tom resoru odlučili su i da izađu u susret zahtevima turista, pa će u toku sezone biti angažovane terenske ekipe za testiranje na virus korona, a razmatraju se povoljnije cene za PCR testiranje.

- Kako bi se izašlo u susret povećanom broju zahteva od strane turista, dogovorena je saradnja sa pet privatnih laboratorija koje su formirale terenske ekipe sa tehničarima za uzorkovanje, dok se razmatra mogućnost subvencionisanja cene PCR testova za turiste - saopšteno je iz resora Jakova Milatovića.

Kako je saopštio ministar, radi se na promociji turističke sezone i zdravstvenim protokolima koji će biti predstavljeni narenih dana, a koji će biti unapređeni u odnosu na prethodne.

- U tom kontekstu formirano je i posebno telo "Radna grupa za turizam i privredu" u čijem radu učestvuju predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva zdravlja u cilju detaljnijeg pregleda i analize zahteva za oporavak turističke privrede i efikasniju pripremu turističke sezone.

OZNAKA ZA SIGURNA PUTOVANjA

- DODELA oznake za sigurna putovanja predstavlja veoma važan korak za dobijanje poverenja turista, oporavak i održiv razvoj ove grane koja je od strateške važnosti za ekonomiju zemlje - ističu u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

U korist uspešne turističke sezone u Crnoj Gori ide i oznaka za sigurna putovanja koju joj je dodelio Svetski savet za turizam i putovanja. Reč je oznaci koja putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom sveta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja usled zdravstvene krize kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!