NE DAMO VLADA! Podrška Leposaviću u rodnom gradu, Barani izašli na ulice

B. Dabić

05. 04. 2021. u 19:55

U BARU, rodnom gradu ministra Vladimira Leposavića večeras je održan protest građana u znak neslaganja i nezadovoljstva odlukom premijera Zdravka Krivokapića koji je zatražio ostavku ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava.

НЕ ДАМО ВЛАДА! Подршка Лепосавићу у родном граду, Барани изашли на улице

Foto: B. Dabić

Na Trgu Vladimira i Kosare okupljeni  građani poručili su “Ne damo Vlada”. Desetak minuta građani su blokirali  raskrsnicu kod gradskog trga, a zatim se uputili prema Sabornom hramu svetog Jovana Vladimira.

Premijer je danas obrazložio da izjava Leposavića o Srebrenici “ ne može biti njegova privatna izjava, njegova obaveza je bila da odgovori u duhu ove vlade, a ne na nivou akademske rasprave”

- Nedopustivo je da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove, dodao je Krivokapić I dodao da je Leposaviću poslao poruku da treba da se" vadi za ono što je sam uradio", ali da je ministar ostao dosledan svom stavu. ž

Premijer je  od Leposavića  tražio ostavku jer veruje da je to najbolji način da ličnim činom pokažu odgovornost.

Podsetimo, Leposavić je izjavio da će priznati genocid u Srebrenici "kada se to nedvosmisleno utvrdi", te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid "izgubio svoj legitimitet".

Među okupljenim građanima bili su i poslanici Demokratskog fronta iz Bara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)