"MINISTRE RAZREŠAVA SKUPŠTINA, A NE VLADA!" Protojerej - stavrofor Velibor DŽomić poručio Leposaviću da nastavi da vrši svoje nadležnosti

V. K.

05. 04. 2021. u 14:26

MINISTAR pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić ima obavezu da vrši svoje ustavne i zakonske nadležnosti do odluke Skupštine po predlogu predsednika Vlade, izjavio je protojerej - stavrofor Velibor Džomić.

МИНИСТРЕ РАЗРЕШАВА СКУПШТИНА, А НЕ ВЛАДА! Протојереј - ставрофор Велибор Џомић поручио Лепосавићу да настави да врши своје надлежности

Foto: V. K.

- Shodno članu 105 stav 3 Ustava Crne Gore, ministra na predlog predsednika Vlade razrešava Skupština. Dakle, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava dr Vladimir Leposavić od danas uopšte nije u tzv. tehničkom nego u punom mandatu na isti način kao i od 04.12.2020 godine do danas. Radom ministarstva u ovom slučaju ne može da rukovodi predsednik Vlade ili državni sekretar. Predsednik Vlade, a ni Vlada nemaju ustavno pravo da biraju i razrešavaju ministre nego je to nadležnost Skupštine. Ministre, vršite svoje dužnost- kazao je Džomić.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

On kaže da je "nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje stavove".

- Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi - izjavio je ministar Leposavić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati