SA BEOGRADOM NAJBOLJI ODNOS: Premijer Crne Gore o Srbiji, EU, NATO

V. KADIĆ

17. 03. 2021. u 22:22

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić ocenjuje da su trenutno odnosi sa Srbijom "malo uzdržani", ali da je želja njegove vlade, a misli da i Vlada Srbije to želi, "da napravi najbolje odnose".

СА БЕОГРАДОМ НАЈБОЉИ ОДНОС: Премијер Црне Горе о Србији, ЕУ, НАТО

Foto Vlada CG

"Verovatno ćemo u nekoj budućnosti to pokazati i praktičnim primerima, jer nije dovoljno imati samo želju, već je potreban i rezultat", rekao je Krivokapić u "Novom danu" TV N1. Povodom toga da se do sada dva puta video sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i to na sahranama mitropolita Amfilohija i patrijarha srpskog Irineja, on navodi da to nije bio povod za razgovor. "Imao sam nekoliko divnih, kurtoaznih rečenica koje smo razmenili, nemam nikakve negativne odnose niti želim da ih imam prema bilo kome, možda neka rečenica koju čovek izgovori bude loše tumačena", navodi Krivokapić.

PODRŠKA ZA NATO U CG

POLOVINA građana Crne Gore glasalo bi za opstanak u NATO, 30 odsto za napuštanje, dok 20 odsto nije imalo stav, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je krajem 2020. sprovedeno u svih 30 zemalja članica. Na pitanje slažu li sa da bi njihova zemlja trebalo da odbrani drugu članicu u slučaju napada, većina među ispitanicima je izrazilo slaganje, baš kao i što misle da bi druge članice trebalo da brane Crnu Goru u slučaju napada.

A potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, saopštio je u Briselu pred odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta da nova vlada u Podgorici nije proruska, i da oni koji odstupe "jedan centimetar" od evropske i evroatlantske agende neće biti njihovi partneri!

Zdravko Krivokapić, Foto Skupština CG

- Ekstremno je dobro za Crnu Goru što smo partner NATO i mislim da tu poziciju treba bolje koristiti - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda