LJUBAV PREMA BRAĆI NIJE JERES: Akademik Dragoljub Mirković o izborima u Nikšiću

V. MITRIĆ

15. 03. 2021. u 17:34

AKADEMIK SKANU, Dragoljub Drago Mirković, likovni umetnik i pisac, iz Bijeljine, kaže da je „velika stvar što su izbori u Nikšiću prošli mirno, jer sve drugo ne bi valjalo ni za koga“.

ЉУБАВ ПРЕМА БРАЋИ НИЈЕ ЈЕРЕС: Академик Драгољуб Мирковић о изборима у Никшићу

Foto: V. Mitrić

Prema njegovim rečima, „rezultati izbora ukazuju da niko nije za sve vremena, a posebno oni koji dele ljude, oduzimaju razna prava jednom narodu, idući čak do jezika i pisma, ne ostavljajući na miru ni svetinje“.Pobednici, kako ističe, „jesu slavili, ali Bogu hvala, kao dostojanstveni ljudi, nisu likovali, „a ko gubi ima pravo da se ljuti“.

- Nova nikšićka vlast, siguran sam, biće model za funkcionisanje vlasti u čitavoj Crnoj Gori, da mora da se uvažava izborna volja građana - kaže Mirković. - Ljudi su izašli na izbore hrabro i odvažno, ne samo da glasaju, već i da kažu ko su šta su i da brane svoje ljudsko dostojanstvo, svoj i integritet svog roda i obraz svojih predaka. Delima, poštenjem, pravdoljubljem i čovekoljubljem sada treba da se radi i gradi za dobro svih u Crnoj Gori i da se ne dozvoli, ma ko, da doživi sudbinu koju su doživeli Srbi u svojoj Crnoj Gori.To neka bude ružna uspomena i podsećanja na ono što je bilo i da se nikad više ne povrati.

Mirković kaže da je Crna Gora, u istoriji, u najtežim trenucima, nalazila put iz naizgled raznih ćorsokaka i da je na dobrom putu da krene krupnim koracima napred, ali da ne dozvoli da ljubav prema braći, kao do sada, bude jeres, skoro smrtni greh, već vrlina, što je prirodno i najnormalnije, posebno kada nikome i ničemu ne šteti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a