MILO ĆE PASTI I U RODNOM GRADU: U Nikšiću danas prvi lokalni izbori od promene režima, premijer Krivokapić pozvao - Glasajte za najbolje

V. Kadić

14. 03. 2021. u 06:34

MILO Đukanović pada u svom Nikšiću!

МИЛО ЋЕ ПАСТИ И У РОДНОМ ГРАДУ: У Никшићу данас први локални избори од промене режима, премијер Кривокапић позвао - Гласајте за најбоље

Foto Tanjug

Ovu poruku poslali su njegovi sugrađani okupljeni oko pobedničke koalicije od 30. avgusta prošle godine, kada je Đukanovićev režim poslat u prošlost. Današnji izbori u Nikšiću prevazišli su okvire lokalnog i regionalnog, što se nikada ranije nigde nije desilo. Rodni grad predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Zdravka Krivokapića, episkopa Joanikija, polaže veliki ispit - overiti pad Demokratske partije socijalista, sačuvati svetinje Srpske pravoslavne crkve, ili produžiti duhovno i moralno posrtanje nekadašnje kulturne i privredne uzdanice Crne Gore.

Nikšić je drugi grad po brojnosti u državi podno Lovćena, i na ovim izborima pravo glasa ima blizu šezdeset hiljada ljudi na 138 biračkih mesta. Tenzije među temperamentnim Nikšićanima traju mesecima i oni su eksalirali političkim sukobima, "ćeranjem" državljana Srbije, hapšenjem poslanika Demokratskog fronta, fizičkim napadima na funkcionere Demokratske Crne Gore, premlaćivanjem litijaša....

Predsednik Vlade, Krivokapić, pozvao je Nikšićane da na izborima glasaju za najbolje i "da sačuvaju mir i slogu koja je došla 30. avgusta", dok je šef države Đukanović poručio da se mora zaustaviti uticaj Srbije na glasanje u ovom gradu.

Nosiocu liste "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić", funkcioneru Demokratske Crne Gore, Momu Koprivici, ugrožena je bezbednost, pa je zbog toga dobio policijsku zaštitu. Iz njegove partije su saopštili da je Koprivica ugrožena ličnost broj jedan u Crnoj Gori, jer je dobio ozbiljne pretnje na društvenim mrežama. U kancelariju Demokrata u Nikšiću, kako navode, dolazio je brat kontroverznog biznismena Brana Mićunovića, koga su upravo Koprivica i funkcioneri te partije više puta javno prozivali i povezivali sa pritiscima na njihove aktiviste.

Iz Centra bezbednosti Nikšića je saopšteno da se ne može isključiti napad na telo i život Moma Koprivice, te je, do konačne procene ANB, obezbeđena asistencija policije na taj način što će nekoliko pripadnika Centra bezbednosti Nikšić, motriti njegovo mesto prebivališta i mesto trenutnog boravka, ističu Demokrate. Podsećaju da je u pismu v. d. direktora Uprave policije Zoranu Brđaninu, funkcioner te stranke Boris Bogdanović izneo činjenice o kontinuiranim napadima i sve neprijatnosti koje je, tokom trajanja kampanje pred lokalne izbore u Nikšiću, doživeo Koprivica.

Svi koji su na određeni način bili povezani s njim, počev od funkcionera Demokrata Krsta Radovića, zatim Gordane Radović, savetnice premijera za ekonomska pitanja, bili su meta. Naveli su i slučaj atakovanja na imovinu Milinka Mušikića, na čijem imanju je bilbord te koalicije.

MRAK ĆE TE POJESTI

DEMOKRATE upozoravaju da je od Bogdanovićevog pisma Brđaninu do njegovog pravovremenog odgovora, bezbednosna situacija Moma Koprivice dodatno usložnjena i pretnjama koje su sa više adresa njemu upućene na društvenim mrežama.

Sreten Lakićević, čije se ime i prezime nalazi na spisku zaposlenih u Opštini Danilovgrad, na "Fejsbuku" je napisao: "Koprivica, ispunio si sve uslove da ti se Brano u...u život. Neka ti je sa srećom jer će ti trebati kao nikad do sada". A sa naloga koji se potpisuje kao Don Lukezi poslata je poruka-komentar: "Momo, mnogo mlatiš, mrak će te pojesti."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna