KAFIĆI POD KLJUČEM, ŠKOLA ONLAJN: Posle Budve, Tivta i Herceg Novog, loša epidemiološka situacija i u Ulcinju

B. DABIĆ

05. 03. 2021. u 07:39

U ULCINjU je uveden "lokdaun", nakon Budve, Tivta i Herceg Novog, zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije.

КАФИЋИ ПОД КЉУЧЕМ, ШКОЛА ОНЛАЈН: После Будве, Тивта и Херцег Новог, лоша епидемиолошка ситуација и у Улцињу

Ulcinj / Foto D. B.

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da posebne mere podrazumevaju zabranu javnih skupova na otvorenom i zatvorenom, zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, privrednih društava koja se bave prodajom neprehrambenih proizvoda, a dozvoljen je rad službama koje pružaju usluge od javnog interesa. Takođe, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama - vrtići, škole, fakulteti prelaze na onlajn nastavu. Građanima Ulcinja je preporučeno da ne napuštaju teritoriju svoje opštine, kako bi se sprečilo širenje epidemije.

- Epidemiološka situacija u Ulcinju vrlo je složena, što se vidi iz priliva pacijenata u kovid-centar. Broj inficiranih pacijenata se povećava - kaže v. d. direktora Doma zdravlja Ulcinj, dr Sadija Holaj.

Kovid-ambulanta, dodala je, radi u dve smene. Vakcinacija je počela. U odseku za epidemiologiju Higijensko-epidemiološke službe ZU Dom zdravlja Bar do juče su vakcinisana ukupno 53 zaposlena u ovoj ustanovi, kazala je specijalista epidemiologije, dr sc. med. Ljiljana Jovićević.

Prema rečima dr Jovićević, za vakcinaciju u ovoj ustanovi građani se mogu zasada prijaviti preko internet stranice covidodgovor.me.

NEOSIGURANI

- NA internet platformi, u delu Imunizacija, građani popunjavanjem upitnika mogu iskazati interesovanje za vakcinaciju protiv infekcije novim virusom korona. Da bi se popunio upitnik i iskazala zainteresovanost za vakcinaciju, nije neophodno biti osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore - kazala je dr Jovićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)