MLADIĆ SMETA, ALI RASTORDER POTAMAN: Skandal u Petnjici kraj Berana, u registru upisana ulica sa imenom ratnog zločinca

M. SEKULOVIĆ

10. 02. 2021. u 07:39

U CRNOJ Gori postoje mesta u kojima ulice nose imena ratnih zločinaca! Reč je o Petnjici.

МЛАДИЋ СМЕТА, АЛИ РАСТОРДЕР ПОТАМАН: Скандал у Петњици крај Берана, у регистру уписана улица са именом ратног злочинца

Foto Radio Petnjica

Nedavno se vodila polemika oko imenovanja ulice po komandantu Vojske Republike Srpske, Ratku Mladiću. Što se ispostavilo da nije tačno. Međutim, izgleda da u ovom mestu nadomak Berana postoji Ulica Osmana Rastodera, kojeg su posleratne vlasti proglasile za ratnog zločinca!

- Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore još pre četiri godine prihvatio je registraciju jednog preduzeća iz Petnjice koje je kao poslovnu adresu navelo Ulicu Osmana Rastodera - kaže politički analitičar Nebojša Babović ističući da je ta adresa prihvaćena, a time je ova priča prestala da bude lokalni incident i postala državni problem.

Prema njegovim rečima ovo preduzeće posluje redovno i normalno sa adresom ratnog zločinca, a za ove četiri godine od njegove registracije niko na to nije obratio pažnju. Ni CRPS, ni Uprava prihoda, ni Privredna komora, ni Opština Petnjica, niti ko zna koliko poslovnih i državnih partnera - kaže Babović.

MASAKR U VELICI

Foto Arhiva

KADA je reč o seoskom imamu iz Radmanaca, Osmanu Rastoderu (na slici), treba reći da je status ratnog zločinca stekao bestijalnim zločinima nad pravoslavnim življem u Crnoj Gori, u Bihoru, ali i 28. jula 1944. u Velici. Tada je njegova muslimanska milicija sa pripadnicima SS divizija "Princ Eugen" i "Skenderbeg" uz pomoć balista iz Rugove i vulnetara i muslimana iz Plava i Gusinja, za nekoliko sati na najsvirepiji način ubila više od 600 dece, žena i staraca.

Doduše, Bošnjčka stranka Crne Gore koja je prošle nedelje zdušno učestvovala u satanizovanju Berana kao sredine kazala je svoju reč o Osmanu Rastoderu kroz mišljenje njenog funkcionera Adnama Muhovića koji kaže da predlog o imenovanju ulice Osmana Rastodera "ne predstavlja provokaciju jer je reč o vrlo značajnoj ličnosti u Bošnjaka, koji je vrlo uspešno branio Bihor od crnogorskih četnika". Zanimljivo je da o svemu ćuti i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju