PODSTICAJ MALIM PROIZVOĐAČIMA: Projekat “Norveška za vas-Crna Gora”

Tanjug

03. 02. 2021. u 00:16

MALI lokalni proizvođači u opštinama Plav i Petnjica dobiće šansu za bolji plasman svojih proizvoda uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas - Crna Gora”.

ПОДСТИЦАЈ МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА: Пројекат “Норвешка за вас-Црна Гора”

Foto: UNOPS

Ove dve opštine sprovode projekta unapređenja infrastrukture za razvoj malog biznisa kroz nabavku i postavljanje prodajnih objekata, za šta je ukupno izdvojeno oko 63.000 dolara.

Ovo je saopšteno iz Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Predsednik opštine Plav Nihad Canović samtra da uz podršku Kraljevine Norveške, izgrađeni drveni objekti daju dodatni prostor za afirmaciju malih domaćih proizvođača, koji predstavljaju posebnost plavske sredine.

-Ova infrastruktura stvara i mogućnost organizovanja prazničnih bazara i sličnih manifestacija po uzoru na druge razvijenije opštine, u kojima su uspešno i na korist lokalnog stanovništva sprovođene navedene aktivnosti, kaže Canović, govorreći o projektu „Unapređenje infrastrukture za razvoj malog biznisa“ koji je finansirala Kraljevina Norveška u sklopu projekta „Norveška za vas – Crna Gora“ sa 54.650 dolara, dok su opštine Plav i Petnjica učestvovale sa 8.247 dolara.

-Petnjica i Plav vođeni zajedničkim interesima u međuopštinskoj saradnji primer su dobre prakse i preporuka da se i u budućem periodu na ovakav i sličan način implementiraju projekati, a dugujemo zahvalnost građanima Norveške, Vladi Norveške i ambasadi na podršci ovom projektu. Imamo priliku da kroz korišćenje benefita od ovog projekta približimo i učvrstimo saradnju sa lokalnim udruženjima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i ostalim subjektima za razvoj malog biznisa, smatra predsednik opštine Petnjica Samir Agović.

Kroz projekat “Norveška za vas - Crna Gora”, Kraljevina Norveška izdvojila je 250.000 dolara za podršku socijalnoj inkluziji kroz razvoj infrastrukture za unapređenje uslova života u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati