CRVENI KARTON SINU MILA ĐUKANOVIĆA: Zaustaveljna gradnja MHE na Slatini, sledi provera procedura za sve nove objekte

M. S.

15. 01. 2021. u 15:29

GRAĐANSKI pokret URA svojim delovanjem i učešćem u novoj Vladi pokazuje da vodi računa o datim obećanjima i radi na zelenim politikama koje je utkala u svoja programska načela članstvom u Zelenim Evrope - saopštili su u petak iz ove partije.

ЦРВЕНИ КАРТОН СИНУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Зауставељна градња МХЕ на Слатини, следи провера процедура за све нове објекте

Foto: URA

 

Iz URA podsećaju da je Vlada na sednici u četvrtak dala saglasnost da se prekine postupak odobravanja izgradnje objekta male hidroelektrane "Slatina" na vodotoku Slatina u opštini Kolašin.

- Zautavljena je gradnja i novih malih hidroelektrana dok radna grupa Ministarstva kapitalnih investicija okonča postupak kontrole procedure i zakonitosti zaključenih ugovora o koncesiji za male HE - kažu iz URA.

Iz ovog udruženja ističu da "ono što smo predstavili u predizbornoj kampanji građanima a tiče se deklaracije o zabrani gradnje mHe na crnogorskim vodotocima sprovodimo u delo".

- Za kratko vreme, od nekih nepunih radnih mesec dana Vlade, mi smo uspeli da zaustavimo dalju gradnju MHE na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas ali i za sve naše simpatizere i članove. Mala He "Slatina" na istoimenom vodotoku gradi firma BB "Hidro" koja je u suvlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsednika države Mila Đukanovića. Dakle raskidamo praksu krčmenja najvažnih resursa ove države koji idu u džepove najbližih srodnika aktuelnog predsednika države i tek smo počeli sa tim procesom. Građane u ostvarenju svih svojih politika molimo za strpljenje jer za realizaciju mnogih potrebno je znatno više od mesec dana participacije u vlasti - kažu iz URE.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)