UPLAŠIO IH “GRAĐANSKI URLIK” PROTIV MHE: Od 25 na sednicu SO Foča došlo samo 11 odbornika

R. MILOVIĆ

02. 10. 2020. u 11:05

OVOG oktobra teško da će doći do nove sednice SO Foča, koja u četvrtak nije imala kvoruma za rad, a na dnevnom redu je, imeđu ostalog, bila i tačka o izgradnji malih hidroelektrana.

УПЛАШИО ИХ “ГРАЂАНСКИ УРЛИК” ПРОТИВ МХЕ: Од 25 на седницу СО Фоча дошло само 11 одборника

Foto: R. M.

Od 25 na sednicu je došlo samo 11 odbornika, a do skupštinske sale su i ovih 11 prošli pored građana koji su transparentima ukazivali na štetnost gradnje MHE. Održan je i performans „Pijaca prirodnih resursa“, koja je, verovatno doprinela, da obornici, umesto na sastanak, naprave „curik“ u kafanu.

Nije ovo prvi put da se transparentima bune građani Foče protiv izgradnje MHE, kojih bi trebalo da bude oko 14 na pritokama Drine, računajući i one tri na reci Sutjeska i Hrčavka u NP „Sutjeska“.

Čašu nezadovoljstva ovoga puta je prevršio koncesionar „Srbinje-putevi“ započetim radovima na tri reke Bjelava (Mala, Velika i Bjelava), jer se ispostavilo da je bespravno posekao oko 3.000 kubnih metara šume, ušao u privatnu imovinu, bez predhodno razrešenih imovinsko-pravnih odnosa i neophodnih pratećih dozvola, o čemu su „Novosti“ pisale nedavno.

Za odbornike, od kojih je većina opet na listama kandidata Partija za novembarske izbore, najbezbolnije je bilo da na građanski „urlik“ naprave „curik“.

Foto: R. M.

- Isušena korita u fočanskoj MZ Miljevina, gde su urađene četiri MHE jasan je znak nama za „alarm“, šta čeka korita reka Bjelava - kažu za „Novosti“Jovan Drakula predsednik Udruženja građana „Bjelava“ i aktivista ovog udruženja Budimir Kovačević.

Koncesionar je obustavio „geološka“ istraživanja, kako ih zovu u „Srbinje-putevima“, a u celi slučaj se uključilo i Javno tužilaštvo iz Trebinja.

- Pokušaću za 15 dana sazvti predsednike Klubova odbornika, kako bi se dogovorili o nastavku sednice SO Foča, a kakav će biti odziv i da li će doći do novog skupštinskog zasedanja pre novembarskih Izbora, ostaje da sačekamo i vidimo - kaže Izet Spahić predsedni SO Foča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024