POKRENUTO KLIZIŠTE U NASELJU DOBRA VODA: Odnelo 100 metara lokalnog puta i pomerilo maslinjake

B. Dabić

10. 01. 2021. u 13:38

ПОКРЕНУТО КЛИЗИШТЕ У НАСЕЉУ ДОБРА ВОДА: Однело 100 метара локалног пута и померило маслињаке

Foto: B. D.

SEDAM dana prekinut je lokalni put u naselju Dobra Voda i za vozila i za pešake.

Klizište je odnelo deo lokalnog puta i oštetilo imanja dva vlasnika na kojima su maslinjaci.

- Klizište je preseklo put do osnovne škole i verskih objekata, džamije i crkve, u ovom delu barske opštine, potvrđuju meštani ovog prigradskog naselja Bara koji nedelju dana koriste zaobilazni put.

Klizište je počelo da “radi” 4.januara na deonici lokalnog puta između Osnovne škole u Dobroj Vodi i nekadašnjeg garnizona. Iako je prošlo sedam dana do danas ništa nije urađeno na sanaciji, jer teren svakondnevo klizi čemu doprinosi i kišovito vreme.

-Klizište je odnelo deo puta i deo maslinjaka. Put je potonuo u dubini oko jednog metra i pomeren je, a oštećen u dužini od nekih 100 metara. Šteta je velika. U imanjima na kojima su maslinjaci dužina klizišta je oko 150 metara i svakim danom se povećava, kazao je Emin Kalamperović dodajući da je on spreman sa svojim mašinama sanira put, ali se kako navodi mora sačekati da se stabilizuju vremenske prilike.

-Moja preporuka je da na lice mesta izađu ekipe stručnjaka koji bi procenili kada se može makar privremeno nasuti put i osposoboti ova deonica da bi deca mogla u školu, i da bi žitelji ovog dela Dobre vode normalno funkcionisali, kaže Kalamperović potvrđujući da je put prekinut i za pešake i za vozila..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)