PROTEST U BUDVI! CAREVIĆ POZVAO VLADU: Sprečite gradnju ili ćemo mi to učiniti, a to će biti bolno (FOTO)

B. Dabić

27. 12. 2020. u 13:44

ПРОТЕСТ У БУДВИ! ЦАРЕВИЋ ПОЗВАО ВЛАДУ: Спречите градњу или ћемо ми то учинити, а то ће бити болно (ФОТО)

Foto: B. Dabić

MEŠTANI Pržna i Budve održali su danas jednočasovni protest u Miločerskom parku u znak protesta jer kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, gradi hotel Kraljičinu plažu sa depadansom - apartmanima za prodaju.

Meštani su kolima blokirali ulicu i onemogućavaju kamionima i drugoj građevinskoj operativi da uđe na gradilište. Na protestu su bili predsednik opštine Budva Marko Bato Carević, šef njegovog kabineta Nikola Jovanović, predsednik OO SNP Budva Krsto Rađenović, kao i nekoliko odbornika u Skupštini opštine Budva. 

Foto: B. Dabić

Carević poručio Vladi - Sprečite gradnju stanova, ili ćemo mi to učiniti, a to će biti bolno

Okupljeni građani i čelnici Budve očekuju  da Vlada reaguje povodom nastavka gradnje hotela Kraljičina plaža, te, u skladu sa zakonom, zaustavi izgradnju hotela i stanova za prodaju. Okupljeni su skinuli katanac sa kapije i omogućili svima da nesmetano uđu na Kraljičinu plažu, na koju je decenijama zabranjen ulaz građanima.

Svi zajedno su  prošetali  Miločerskim parkom i Kraljičinom plažom, i ispred hotela Miločer napravili srca i kazali da taj hotelski kompleks koji je svojevremeno dobio vredne nagrade zaslužuje zaštitu.

Meštani očekuju da će prostor u kojem žive biti valorizovan na dobro svih, kako stanovnika budvanske rivijere, tako i države. 

Carević je naveo da Vada mora da povuče konkretne korake. Dodao je da su se više puta obraćali, imali obećanja da će gradnja biti stopirana i da će se sve preispitati.

- Svima nam je jasno da je to koruptivni posao i protiv interesa građana Paštrovića i Budve. Trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da se ova devastacija Miločerskog parka preinači i nađe kvalitetno rešenje u interesu svih građana. Ono što očekujemo  od nove Vlade, za koju su se svi borili, jeste da preduzme energičnije mere, kazao je Carević I istakao  ovđe ne mogu biti stanovi za tržište - niko od nas nije bio za to iako nas niko, nikad nije pitao”

On je u svoje i ime građana Budve pozvao Vladu da se konačno izjasni.

- Da se izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rešavamo,  a onda će to biti bolno i podsećaće na ona dešavanja ispred Opštine - kazao je Carević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Protest

27.12.2020. 16:29

Da ku će biti privedeni zbog kršenja zabrana Ministarstva zdravlja ili Božić Bata Carević može da radi što mu je volja! Da li će Vlada da oduzme Božić Bati Careviću državno zemljište koje je uzurpirao?

SERB

27.12.2020. 18:20

Будва је центар слободе и демократије у Црној Гори. Будва и Будвани, на челу са Царевићем, имају огромни унутрашњи људски, материјални и финансијски потенцијал да деактивирају све негативне трендове политике и живота који вегетирају у Подгорици од 2006.. Да би се то безбедно, коренито и елегантно постигло можда треба размислити да се Будва, са Милочером и Светим Стефаном прогласи престоницом Црне Горе, гдје би се формирала потпуно нова администрација, а она у Подгорици оставила под Сунцем.