PROTEST U BUDVI! CAREVIĆ POZVAO VLADU: Sprečite gradnju ili ćemo mi to učiniti, a to će biti bolno (FOTO)

B. Dabić

27. 12. 2020. u 13:44

MEŠTANI Pržna i Budve održali su danas jednočasovni protest u Miločerskom parku u znak protesta jer kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa, gradi hotel Kraljičinu plažu sa depadansom - apartmanima za prodaju.

ПРОТЕСТ У БУДВИ! ЦАРЕВИЋ ПОЗВАО ВЛАДУ: Спречите градњу или ћемо ми то учинити, а то ће бити болно (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Meštani su kolima blokirali ulicu i onemogućavaju kamionima i drugoj građevinskoj operativi da uđe na gradilište. Na protestu su bili predsednik opštine Budva Marko Bato Carević, šef njegovog kabineta Nikola Jovanović, predsednik OO SNP Budva Krsto Rađenović, kao i nekoliko odbornika u Skupštini opštine Budva. 

Foto: B. Dabić

Carević poručio Vladi - Sprečite gradnju stanova, ili ćemo mi to učiniti, a to će biti bolno

Okupljeni građani i čelnici Budve očekuju  da Vlada reaguje povodom nastavka gradnje hotela Kraljičina plaža, te, u skladu sa zakonom, zaustavi izgradnju hotela i stanova za prodaju. Okupljeni su skinuli katanac sa kapije i omogućili svima da nesmetano uđu na Kraljičinu plažu, na koju je decenijama zabranjen ulaz građanima.

Svi zajedno su  prošetali  Miločerskim parkom i Kraljičinom plažom, i ispred hotela Miločer napravili srca i kazali da taj hotelski kompleks koji je svojevremeno dobio vredne nagrade zaslužuje zaštitu.

Meštani očekuju da će prostor u kojem žive biti valorizovan na dobro svih, kako stanovnika budvanske rivijere, tako i države. 

Carević je naveo da Vada mora da povuče konkretne korake. Dodao je da su se više puta obraćali, imali obećanja da će gradnja biti stopirana i da će se sve preispitati.

- Svima nam je jasno da je to koruptivni posao i protiv interesa građana Paštrovića i Budve. Trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da se ova devastacija Miločerskog parka preinači i nađe kvalitetno rešenje u interesu svih građana. Ono što očekujemo  od nove Vlade, za koju su se svi borili, jeste da preduzme energičnije mere, kazao je Carević I istakao  ovđe ne mogu biti stanovi za tržište - niko od nas nije bio za to iako nas niko, nikad nije pitao”

On je u svoje i ime građana Budve pozvao Vladu da se konačno izjasni.

- Da se izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rešavamo,  a onda će to biti bolno i podsećaće na ona dešavanja ispred Opštine - kazao je Carević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna