GASI SE "MONTENEGRO ERLAJNS? Bojanić - "Nemamo nijednog osnova da im produžimo život"

Novosti online

24. 12. 2020. u 15:46

VLADA Crne Gore nema nijedan zakonski osnov da produži život Montenegro erlajnsu.

ГАСИ СЕ МОНТЕНЕГРО ЕРЛАЈНС? Бојанић - Немамо ниједног основа да им продужимо живот

Novosti

- Mi ne možemo da donesemo nijednu zakonitu odluku kojom ćemo pomoći Montenegro erlajnsu - saopštio je ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić.

To znači prizemljenje aviona u najskorijem roku, saopšteno je na pres konferenciji Vlade Crne Gore.

Bojanić je kazao da je u planu osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom od Vlade i da kompanija bude operativna do sledeće turističke sezone.

- Ova Vlada nema problem sa tim da donosi odluku. Ali ovde ne možemo da donesemo nikakvu odluku za MA. Tražili smo 15 dana, zvali u region određene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima. Na kraju zaključak je da ne možemo doneti nijednu odluku u korist Montenegro erlajnsa, a da bude zakonita - rekao je Bojanić.

Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić izjavio je nedavno da će država nastaviti razgovore sa ponuđačima za Aerodrome Crne Gore (ACG), dok se za Montenegro erlajns, koji nema od čega da se finansira, traži rešenje, uz napomenu da je i gašenje kompanije jedna od opcija, ali da će se truditi da do toga ne dođe.

Dugogodišnji privrednik i licencirani stečajni upravnik dr Ilija Kračković ocenio je u razgovoru za "Vijesti" da bi sudbinu Montenegro erlajnsa trebalo vezati za ACG, ili u državnoj avio-kompaniji pokrenuti stečaj kroz reorganizaciju. On je napomenuo da je MA dosadašnji opstanak temeljio uglavnom na izdašnoj državnoj pomoći.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)