NKT NEZAKONITO NASTAO I NESTAO: Imenovani novi direktori KCCG i IZJZ i formiran Savet za borbu protiv kovida

I. D. S.

11. 12. 2020. u 17:45

NOVI direktor Kliničkog centra biće neurolog Ljiljana Radulović, a na čelu Instituta za javno zdravlje biće Igor Galić, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

НКТ НЕЗАКОНИТО НАСТАО И НЕСТАО: Именовани нови директори КЦЦГ и ИЗЈЗ и формиран Савет за борбу против ковида

Foto ijzcg.me

Kada je reč o novim merama u borbi protiv korone, kazala je da ih je doneo tim stručnjaka, te da se one moraju poštovati kako bi se poboljšala epidemiološka situacija.

Ministarka se, govoreći o novim merama, osvrnula i na Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, koje se rasformiralo pred dolazak nove Vlade. Resor zdravlja morao je, kako je kazala ministarka, u vanrednoj situaciji, početkom sedmice, da donese nove mere jer je, kako je dodala, NKT nezakonito raspušten. Nove mere u borbi protiv epidemije, nisu ničija slobodna volja, i dodaje da je na njima radio tim epidemiologa i stručnjaka iz Instituta za javno zdravlje.

NEZAVISNO STRUČNO TELO

VLADA je juče formirala nezavisno stručno telo za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorenjivanju zarazne bolesti izazvane koronom u Crnoj Gori. Predsednica tog tela je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a članovi su ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija Milojko Spajić, ministar ekonomije Jakov Milatović, ministarka prosvete Vesna Bratić, ministarka javne uprave Tamara Srzentić, Igor Galić koji će biti novi direktor IZJZ.

- NKT je protivzakonito i samoinicijativno odlučio da ne postoji, ne rukovodeći se interesima građana. Isto kao što je nastao, nestao je protivzakonito. Ministarstvo zdravlja je bilo dužno da u najkraćem roku dovede potpunu situaciju pod kontrolom - rekla je Borovinić Bojović i dodala da je potrebno povećati broj kovid-ambulanti kao i broj lekara koji u njima rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)