SASLUŠAN JER SE OŠIŠAO I OBRIJAO: Kako je Pljevljak zbog obećanja završio u policiji! (FOTO)

M. D.

07. 12. 2020. u 19:48

PLjEVALjSKA policija saslušala je u ponedeljak Pljevljaka Milinka Gazdića, predsednika Crkvenog odbora, pri hramu Svetog velikomučenika Georgija.

САСЛУШАН ЈЕР СЕ ОШИШАО И ОБРИЈАО: Како је Пљевљак због обећања завршио у полицији! (ФОТО)

Foto: M. Drobnjak

Razlog su „okolnosti sakupljanja građana ispred hrama Sv. Velikomučenika Georgija na Gukama 4. decembra pre policijskog časa“.

Gazdić je 4. decembra, nakon izbora nove Vlade Crne Gore ispunio obećanje dato, krajem decembra prošle godine, prilikom protesta na mostu u Đurđevića Tari. On je tada obećao da će, kada dođe do smene vlasti, na simboličan način obeležiti slobodu šišanjem i brijanjem, tvrdeći tada da je kraj režima Mila Đukanovića i DPS-a koji će se desiti u 2020. godini.

- Decembra prošle godine povodom izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti održana je protestna blokada putnog pravca Pljevlja – Žabljak na mostu Tara. Tada sam rekao na mostu da je kraj režima Mila Đukanovića i DPS-a koji će se desiti u 2020. godini. Kada definitivno dođe do smene vlasti obrijaću bradu i ošišaću se. Pošto je 4.12.2020. definitivno poslata sa političke scene vlast DPS-a a izglasana prva demokratska Vlada na čelu sa gospodinom Krivokapićem, ja u tom trenutku prvi put posle 30 godina doživio slobodu, odlučio sam da obrijem bradu i da se ošišam ispred hrama Svetog velikomučenika Georgija - kazao je Milinko Gazdić u izjavi datoj policiji.

On dodaje da nije znao da treba da se obrati preostalom delu vlasti DPS-a i Mila Đukanovića za odobrenje šišanja i brijanje brade.

- Mogu samo da pretpostavim šta bi mi se desilo da je pobedio DPS - zaključio je Gazdić i dodao da njemu nije poznato otkud narod tu, pošto nije obaveštavao narod o činu šišanja i brijanja.

Foto: M. Drobnjak

Milinko Gazdić je rekao i da se uvek trudio da ispoštuje mere takozvanog NKT-a, za kog smatra da je izgubio legitimitet nakon skupova komitskih pokreta, na kojima su učestvovali i visoki državni funkcioneri.

Gazdić je inače bio prepoznatljiv po dužoj kosi i bradi po čemu su ga inače prepoznavali ne samo Pljevljaci već i široka javnost, kao političara, poslanika, društvenog aktivistu, predsednika crkvenog Odbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili