ZA NAJUGROŽENIJE U OSTROSU: Dostavljena humanitarna pomoć

B.Dabić

18. 11. 2020. u 16:34

PRIPADNICI Crvenog krsta Bar i Mornarice Vojske Crne Gore dostavili su danas humanitarnu pomoć najugroženijem stanovništu u Mesnoj zajednici Ostros, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ У ОСТРОСУ: Достављена хуманитарна помоћ

Foto: B.D.

Crveni krst kontinuirano pomaže socijalno ugrožene kategorije stanovništa na podrčju mesne zajednice Ostros, prvenstveno starije od 65 godina, koje žive same.

-Ovom prilikom, najugroženijim kategorijama na području Ostrosa uručeno je 92 paketa hrane i 1150 kg brašna, kazala je sekretarka OO Crveni krst Bar Zorica Crnčević dodajući da je ova organizacija od početka epidemije redovno slala pakete pomoći.

-Sada je stanovnicima Ostrosa pomoć dodatno potrebna zbog pogoršane epidemiološke situacije. Ovog puta imali smo pomoć Mornarice Crne Gore, koja je obezbedila vozila i ljudsko i ja im se ovom prilikom zahvaljujem, kazala je Crnčević.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju na području Ostrosa, direktorica Doma zdravlja Bar dr Branka Purlija je kazala da se situacija stabilizuje, i da, prema poslednjim informacijama, trenutno u Ostrosu ima 20 obolelih.

NEMA BRZIH TESTOVA

U JZU Dom zdravlja Bar od juče nema brzih antigen testova, a PCR testova trenutno ima u dovoljnoj količini, potvrdila je direktorica ove zdravstvene ustanove Branka Purlija.

U cilju podizanja nivoa zaštite od koronavirusa JZU Dom zdravlja Bar od poneđeljka, 16. novembra, započeo je još jednu aktivnost, dezinfekcija prostora, podsetila je Purlija.

-Zaposleni u Odsek za higijenu i zdravstvenu ekologiju obavljaju redovnu dezinfekciju svih prostora JZU Dž Bar. Dezinfekcija se vrši hlorom, svake večeri od 21 čas, kazala je Purlija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri