AKO NE MOŽE SVADBA U ZAVIČAJU, MOŽE U ALBANIJI Žitelji Ulcinja organizuju veselja u Skadru

B. Dabić

10. 11. 2020. u 11:30

EPIDEMIOLOŠKA situacija pogoršana je u Ostrosu zbog čega Opštinski tim za zaštitu i spašavanje odlučio da se zatvori škola i pijaca u ovom delu barske opštine.

АКО НЕ МОЖЕ СВАДБА У ЗАВИЧАЈУ, МОЖЕ У АЛБАНИЈИ Житељи Улциња организују весеља у Скадру

Foto: B.D.

Pre 20 tak dana u Ostrosu nije bilo obolelih, a trenutno je inficirano 30 žitelja ovog kraja


Pogoršana epidemiološka situacija u Ostrosu, oko 30 inficiranih  razlog su za uvođenje restriktivnih mera, kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije. Ministarstvo prosvete je dalo saglasnost da se usled pogoršane epidemiološke situacije zatvori škola, i da se nastava u narednih 14 dana organizuje online.

Zbog pogoršane epidemiloške situacije u Ostrosu, u ponedeljak je zasedao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje, u užem sastavu,  kojim predsedava predsednik Opštine Dušan Raičević. Na predlog predsednika Opštine doneta je odluka da od srede bude zatvorena pijaca u Ostrosu, kao i da se svakodnevno pere i dezinfikuje glavna ulica u ovoj mesnoj zajednici.

Direktorica Doma zdravlja dr Branka Purlija informisala je Tim da je u Ostrosu otvorena COVID ambulanta, u kojoj će uz dr Ganimetu Hodžu volontirati još dva lekara, a danas je još jedan doktor izrazio spremnost da pomogne i priključi se kolegama u Ostrosu. Ambulanta je opremljena svim potrebnim medicinskim materijalom, zaštitnom odećom, a dostavljeni su i antigen testovi.

Epidemilog dr LJiljana Jovićević je podsetila da nije potrebno da svi iz porodice eventualno zaražene osobe budu testirani, ali da svi moraju biti izolovani. O svemu tome, naglasila je, odlučuju lekari u ambulanti u Ostrosu, koji su u stalnom kontaktu sa Epidemiološkom službom barskog Doma zdravlja.


IDU NA SVADBE I U ALBANIJU

Prema saznanjima Novosti, razlog pogoršane epidemiološke situacije u Ostrosu su svadbe i slavlja kojima je prisustvovao veliki broj građana.


Nije tajna da ima žitelja Krajine, Ulcinja koji odlaze u susedni Skadar u Albaniji i tamo organizuju svadbe na kojima prisustvuje  na stotine gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)