MEDOJEVIĆ: Krivokapić nudi kontinuitet sa DPS, njime će upravljati četiri jahača apokalipse

V.K.

03. 11. 2020. u 12:36

LIDER Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da će vlada Zdravka Krivokapića biti vlada bez političkih lidera, autokratska, nedemokratska i vlada kontinuiteta.

МЕДОЈЕВИЋ: Кривокапић нуди континуитет са ДПС, њиме ће управљати четири јахача апокалипсе

Foto: Printskrin

On navodi da je posle  nedavnih razgovora sa mandatarom i konačnim javnim objavljivanjem koncepta Vlade, “postalo jasno da će vlada biti autokratska i nedemokratska jer će ministri za svoj rad odgovarati samo mandataru.”

-Ali ne i biračima, jer za njih niko nije glasao. Oni svoj politicki “legitimitet”crpe iz licne volje jednog coveka koji ih je postavio svojom voljom i ličnim izborom. Ministri ne moraju da vode računa o izbornim obećanjima, stranačkim programima, ideologiji zbog čega su građani učestvovali na izborima i birali između više ponuđenih opcija, saopštio je Medojević, ističući da ih je mandatar obavestio da partije neće imati mogućnost neslaganja sa nekim njegovim predlogom za ministra.

-Biće po principu “uzmi ili ostavi”.Vlada neće biti ni inkluzivna, niti rezultat dogovora, već privatna odluka jednog čoveka. Ovo će biti vlada kontinuiteta. Mandatar je jasno rekao da on nije za “zamenu”. To znači da on nije za demontažu sistema i korenite reforme, već za “promenu”, što je eufemizam za kozmetičke promene postojećeg sistema. Umesto vlade snažnog izvornog političkog legitimiteta, jasne i odlučne političke volje za demontažu Đukanovićevog režima, dobićemo autokratsku privatnu vladu, koja će odgovarati onima koji su je formirali. I ovde je mandatar u pravu. DF je za kompletnu zamenu bolesnog sistema, inficiranog korupcijom i kriminalom i izgradnju novog sistema zasnovanog na demokratiji i poštovanju ljudskih prava. Mi nismo za lagano šminkanje teško obolelih bolesnika. Kancer u metastazi se ne može lečiti aspirinom i vitaminom C. Potrebne su radikalne reforme, i duboki i široki hirurški rezovi. Odnos mandatara Krivokapića prema modelu tranzicije vlasti, kao ključnom pitanju budućnosti zemlje, je pogrešan, ideološki prevaziđen, i opasan. Narod traži radikalan raskid sa bivšim režimom, a Krivokapić nudi lagane promene. Možda Krivokapić sebe doživljava kao Isusa Hrista, a svoju vladu kao 12 apostola. Postoji samo jedan problem. Sa njom će upravljati četiri jahača apokalipse (Gojko, Vlado, Miško i Željko), a ne građani, poručuje Medojević .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)