NASTAVLJA SE BORBA ZA VERU I SLOBODU: Sednica veća Narodnih Skupština Crne Gore

M. S.

02. 11. 2020. u 07:05

SRPSKA pravoslavna crkva i njeno sveštenstvo u burnim vremenima doživljavali su velika iskušenja, ali su uprkos svemu uspeli da se suprotstave i ostanu postojani u borbi za veru, slobodu i zakone Božje.

НАСТАВЉА СЕ БОРБА ЗА ВЕРУ И СЛОБОДУ: Седница већа Народних Скупштина Црне Горе

Foto D. Milovanović

Ta snaga doprinela je da se i pravoslavni narod u Crnoj Gori održi.

Ovo je jedan od zaključaka sa sednice Srpskog narodnog veća (Veće narodnih skupština), kojoj su prisustvovali predstavnici narodnih skupština Crne Gore. Veće je pružilo odlučnu podršku Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i eparhijama SPC u odbrani svetinja, imovine i sveštenstva, kao i administratoru MPC episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, u obavljanju nove odgovorne dužnosti.

Predstavnici narodnih skupština pozvali su na čuvanje amaneta mitropolita Amfilohija i iskazali podršku formiranju nove Vlade Crne Gore, koja treba da doprinese poboljšanju statusa srpskog naroda. Zauzet je stav da se popis stanovništva, planiran za 2021. godinu, treba održati, kako bi se na njemu građani slobodno izjasnili o nacionalnoj, jezičkoj i verskoj pripadnosti.

Predstavnici Veća narodnih skupština sa sednice su uputili poziv mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore, kao i političkim predstavncima koji čine novu većinu u Skupštini, da što pre formiraju izvršnu vlast i dosledno rade na uređenju biračkih spiskova, kako bi se izbegle sve nepravilnosti u izbornim i popisnim procesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati