"AKO ZAJEDNO PLAČEMO, LAKŠE NAM JE!" Potresan govor vladike Joanikija na sahrani mitropolita Amfilohija

Novosti online

01. 11. 2020. u 14:00

VLADIKA Joanikije, koji je administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, nazvao je današnji skup "velikim saborom Crne Gore, Amfilohijevim saborom".

АКО ЗАЈЕДНО ПЛАЧЕМО, ЛАКШЕ НАМ ЈЕ! Потресан говор владике Јоаникија на сахрани митрополита Амфилохија

Foto: D. Milovanović

Rekao je da dolazak velikog broja značajnih ličnosti, sveštenstva i monaštva sa svih strana predstavlja veliki događaj ravan velikoj žalosti koja je snašla Crnu Goru.

- Vaš dolazak je nama velika uteha. Kad plačemo, ako zajedno plačemo, lakše nam je - rekao je Joanikije i dodao da Crna Gora ima i za kime da plače.

Međutim, istakao je da će se plač pretvoriti u radost, jer sve što je vezano za ime mitropolita Amfilohija, sve se njegovom ljubavlju pretvara u radost.

On je rekao da je Amfilohije duboko ponirao u tajne Božje i tajne spasenja, da je bio čovek tihog ćutanja, ali i besednik kao apostol.

- Bog mu je dao, te je obnovio Crnu Goru i njene hramove, ulepšao lice Crne Gore, okadio svaki kamen, svako dete pomilovao, svakog žalosnoga utešio, gladnog nahranio, beskućnika primio, svakoga uvažio i sve trpio, sve milovao svojom ljubavlju - naveo je vladika Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere