MILO ĐUKANOVIĆ IZJAVIO SAUČEŠĆE: Delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija

Tanjug

30. 10. 2020. u 16:04

МИЛО ЂУКАНОВИЋ ИЗЈАВИО САУЧЕШЋЕ: Делатност митрополита Амфилохија у Црној Гори цениће историја

Foto: Arhiva VN

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović uputio je danas popodne povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko - primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

On je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i istakao da je on kao velikodostojnik SPC bio akter i svedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog veka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije.

- Ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija. Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem - naveo je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je saosećanja izrazio i mitropolitovim najbližima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Bane

30.10.2020. 17:14

Licemeri i oportunisti kao Milo Djukanovic misle da oni stvaraju istoriju svojim egoizmom i pohlepom.Milova izjava samo potvrdjuje da se nikada nece promeniti.

Dragan

31.10.2020. 14:25

I ja ću pamtiti njegov konstruktivan doprinos smeni do juče aktuelne vlasti i držanja do casti Srba u Crnoj Gori kao i obnove crkava i jacanja institucije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ! Slava i hvala !