SRBI SA RASPETOG KOSOVA PAMTE AMFILOHIJA: Takvi kao on ne umiru, on je najodaniji sledbenik kosovskog zaveta

D. Zečević

30. 10. 2020. u 15:08

TAKVI kao naš mitropolit Amfilohije ne umiru, jer će sve dok bude ijednog Srbina na Kosovu i Metohiji ostati u našim dušama.

СРБИ СА РАСПЕТОГ КОСОВА ПАМТЕ АМФИЛОХИЈА: Такви као он не умиру, он је најоданији следбеник косовског завета

Foto: D. Milovanović/P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić

Kao jedan od nas, koji je delio sa nama sve nedaće ali i radosti.Među prvima je tokom ratnih dejstava na KiM, ali i po dolasku međunaordne zajednice sakupljao leševe ubijenih Srba, ljudi, žena deca...Prvi je sa monaštvom eparhije raško-prizrenske došao u naše razrušene hramove, obilazio razrušene domove a nas preostale tešio i hrabrio da će doći bolji dani. Postavljao se ravnim nama mi smo duhovno jačali uz njega.

Priča metohijskih Srba povodom smrti mitropolita Amfilohija stizala je tokom dana do potpisnika ovih redova. Priča puna žala za duhovnikom koji je posle patrijarha Pavla ostavio značajan “pečat” ne samo na monaštvo i sveštenstvo već i srpski narod na Kosmetu.

- Mitropolit Amfilohije je najodaniji i najdosledniji sledbenik kosovskog zaveta. Sve što je radio, zasnovao je na Kosovu,Lovćenu i Jasenovcu. Tu je nalazio suštinu Novog Zavjeta i Kosovskog Zavjeta.Tu je našao naš i njegov model za slobodu , na njemu je oslobodio Crnu Goru.Pobedio je komuniam, kleptomontenegrine, nije se sakrio od korone i tu je podelio sudbinu svog naroda. Uvek je bio u srcu problema a njegovo bezuslovno poverenje u Kosovo je nada Srba. On je ovde pevao pesme o svadbama i povratku, bio je u svakoj kući kao patrijarh Pavle i Atanasije Jevtić-kaže nam Živojin Rakočević, književnik i novinar sa KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati