DUŠKO MARKOVIĆ IZRAZIO SAUČEŠĆE POVODOM MITROPOLITOVE SMRTI: Mitropolija je danas izgubila svog poglavara, a crkva svog zapaženog jerarha

Novosti online

30. 10. 2020. u 14:46

ODLAZEĆI premijer Crne Gore Duško Marković je povodom smrti mitropolita Amfilohija uputio saučešće porodici Radović, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske.

ДУШКО МАРКОВИЋ ИЗРАЗИО САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ МИТРОПОЛИТОВЕ СМРТИ: Митрополија је данас изгубила свог поглавара, а црква свог запаженог јерарха

Foto: Arhiva VN

- Povodom smrti mitropolita Amfilohija, upućujem izraze saučešća sveštenstvu, monaštvu i vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je napisao da je sa žaljenjem primio vest o mitropolitovoj smrti i da je sa njim sarađivao i razgovarao o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa Države i Crkve.

- Sa žaljenjem sam primio vest o mitropolitovoj smrti. Kao predsednik Vlade sarađivao sam i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa Države i Crkve, ali i o drugim temama od značaja za crnogorsko društvo.

- Mitropolija crnogorsko-primorska izgubila je danas svog poglavara, a crkva u Crnoj Gori svog zapaženog jerarha. Iskreno saučešće upućujem i porodici Radović iz koje je poticao Mitropolit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!