SVETOM PETRU CETINJSKOM POLAŽEM RAČUNE: Veliki Đedo bio je svestan težine svoje uloge - ovako je o tome govorio

Novosti onlajn

30. 10. 2020. u 08:55 >> 13:42

СВЕТОМ ПЕТРУ ЦЕТИЊСКОМ ПОЛАЖЕМ РАЧУНЕ: Велики Ђедо био је свестан тежине своје улоге - овако је о томе говорио

Foto: Arhiva

U KLINIČKO Bolničkom Centru Crne Gore, jutros u 8 i 20, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije bio je duhovni vođa i pastir verujućeg naroda u Crnoj Gori. 

Kada je govorio o svojoj ulozi, videlo se da je svestan koliko je ona velika i teška. 

Tako je jednom prilikom, 2017. godine, u intervjuu za "Večernje novosti" mitropolit Amfilohije objasnio koja je njegova uloga i kome jedino polaže račune.

- Mitropoliti cetinjski imaju svoju težinu i sada se ja moram brinuti o svom narodu. Niko se ne pita što se papa bavi svim mogućim pitanjima svetskim, moralnim, društvenim. A koja je razlika između rimskog pape i mitropolita cetinjskog Amfilohija? Uvek kada krenem sa Cetinja uzmem blagoslov od Svetog Petra Cetinjskog i u povratku njemu polažem račune. Poštujem ja vlast, ali on mi je na prvom mestu - rekao je tada mitropolit. 

Kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, svi detalji u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita biće uskoro objavljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Denis

30.10.2020. 10:14

Почивај у миру и хвала ти за све, а ти нам опрости што нисмо били бољи и моли се за нас и даље.

Biljana

30.10.2020. 10:15

Amin. Sv.Petar Cetinjski je primio tvoju složenu, pravdoljubivu I bogoljubiv dušu u rajska naselja. Slava ti I hvala za sve što si uradio za vreme svoga Bogom nadahnutog pastirovanja. Počivaj u miru Hristov stradalniče.