PREMINUO MITROPOLIT AMFILOHIJE

V.K.

30. 10. 2020. u 08:40 >> 12:14

ПРЕМИНУО МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ

Foto: Arhiva

U KLINIČKO Bolničkom Centru Crne Gore preminuo je mitropolit Amfilohije

U Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaveštena.

Večan spomen i Carstvo Nebesko, saopštili su iz Mitropolije...      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Ratko

30.10.2020. 09:53

Благо оном ко довијек живи имао се и рашта родити ???!Вјечнаја памјат наш ђедо

Slobodanb

30.10.2020. 09:59

Srpski narod je imao tu srecu da u najtezim vremenima ima vodje kao sto su Patrijarh srpski Pavle i Mitropolit Amfilohije! Nek je vecna slava nasem hrabrom Mitropolitu!

Miro Markovic

30.10.2020. 10:15

"Благо оном ко вавијек живи, имао се рашта и родити!" Жао ми је што ниси доживео да обновиш Његошеву капелу на Ловћену а толико то желео. Почивај у миру, преосвећени! Ти си се својем роду честито одужио. Подигао си и обновио више од 600 цркава широм Црне Горе. Бог ће за та добра дела Теби подариti место у рају небеском.

Drago Vasiljević

30.10.2020. 10:42

Primite moje iskreno Saučešće za Anfilohija. Nek ga Bog postavi na pravu Stolicu. On je to zaslužio!!! Neka počiva u miru večnome.

1983

30.10.2020. 10:44

Нека му је вечна слава, и господ Бог да му душу прости! Био је велики духовник и архипастир Христове цркве!

Deki ćirilično

30.10.2020. 11:08

Митрополит Амфилохије је био веома исцрпљен у борби са безбожником и хуљом Милом Ђукановићем. Али и поред тога, Света тајна смрти је само Господу доступна. Митрополит Амфилохије је био најобразованији Божији слуга у СПЦ, пуно смо изгубили, али су Небеса много добила! Вечан спомен и Царство Небеско!

SrbinSrbinov

30.10.2020. 12:01

Vjecna ti slava i hvala veliki Vladiko i naš "đedo" hvala na svakoj besjedi, hvala na svakom Bogosluženju, hvala što si nas mirio i spajao i što si nas kao dobri otac kritikovao, hvala što si nas volio i nas grešne prihvatao, hvala što nisi dozvolio da se 1 kap bratske krvi prolije, hvala na svakom opjevanom stratištu, i na svakom opjevanom znanom i neznaom grobu naših stradalnika i mučenika širom Kosova, Like i republike Srpske. Nek ti Bog dragi podari mjesto u carstvu nebeskom, a mi znamo da ceš se i odozgo moliti i da ceš nas čuvati i paziti od svakoga zla tuđina, a ponajviše od nas samih. Tvoj život nam je pokazao vjeru da je zemaljsko za malena carstvo a nebesko vazda i dovijeka! Hvala Gospodu što nam tebe podari da nam svjedociš riječ njegovu i da tu istu riječ vratiš među nas, nas zalutale u magli nečovještva..??☦