ANDRIJA MANDIĆ: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu narodnu volju

V.K.

24. 10. 2020. u 22:32

ANDRIJA Mandić, predsednik Nove srpske demokratije, reagovao je povodom objava u medijima da je mandatar za sastavljanje Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, odlučio da on i njegovi koalicioni partneri neće bit članovi ekspertske vlade.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Нећу дозволити да тајкуни украду народну вољу

Foto: Novosti arhiva

- Kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neću  dozvoliti da crnogorski tajkuni ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore.

- Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čoveka. Demokratski front stoji zajedno sa svojim narodom i nikada neće pristati da nam budućnost određuju oni koji su milione i milione evra pokupili u zajedničkim poslovima sa porodicom Mila Đukanovića. To je nedavno priznao lično Miško Perović, kada je u javnom nastupu “legalizovao” deset miliona Aca Đukanovića, koje je brat Mila Đukanovića zgrabio u privatizaciji banke kojom je upravljala porodica Perović.

- Primera radi, Srbija je krenula napred kada su tajkuni i pojedini činovnici ambasada prestali da sastavljaju njenu Vladu. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uspeo je da oslobodi tu zemlju štetnog uticaja od tajkuna koji su je pljačkali, a korumpiranim činovnicama raznih ambasada stavio do znanja da je Srbija nezavisna država. Rukovođen tim iskustvom želim još jednom da im poručim da ovu narodnu slobodu nismo osvojili da bi je predali u ruke tajkunske ološi i druge bagre koja je umislila da narodu može ukrasti san i veru u  bolju budućnost, prirodan osećaj za poštovanje pravde i izvesniju ekonomsku sigurnost.

- Svoj toj tajkunskoj ološi mogu još jednom da poručim da im Demokratski front stoji na biljezi i nećemo im bez velike borbe i konačne naše pobede dozvoliti da naš narod lažu, pljačkaju i kradu, poručio je Andrija Mandić.

Portal „Vijesti“ objavio je informaciju da je mandatar Zdravko Krivokapić predočio jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću ekspertski koncept nove vlade u kojoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Portal je dalje naveo da je Krivokapić u razgovoru sa Mandićem „objasnio da timski rad vlade kakvu planira traži drugačiji profil ličnosti.“, a da je lider Nove srpske demokratije tražio od Krivokapića da vrati mandat „i da će oni tražiti novog mandatara“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)