U DVA DANA DVA POŽARA: Vatrogasci gasili vatru na Ublima i u Meljinama (FOTO)

V.V.

22. 10. 2020. u 18:49

U NOVOM tržnom centru u Meljinama, kod kružnog toka izbio je požar u montažno betonskoj trafostanici "Prvoborac Meljine", kako nam je rečeno zbog kvara na niskonaponskom bloku.

У ДВА ДАНА ДВА ПОЖАРА: Ватрогасци гасили ватру на Ублима и у Мељинама (ФОТО)

Foto: V.Vujnović

Vatrogasci  su odmah intervenisali a prema rečima načelnika Službe zaštite i spasavanja Zlatka Ćirovića, u gašenju vatre koja je trajala četrdesetak minuta,   učestvovalo je šest pripadnika Službe sa dva vatrogasna vozila.

-Usled požara došlo je do prekida u napajanju električnom energijom korisnika sa područja oko kružnog toka u Meljinama, ulice Braće Pedišić, Narodnog fronta, Put žrtava fašizma i Radnička. Ekipe CEDIS-a su na terenu i rade na sanaciji kvara-saopštili su iz tog preduzeća.

Veće materijalne štete i povređenih nije bilo. Podsećaju da su za danas bili planirani radovi u cilju unapređenja sistema, na području oko kružnog toka u Meljinama, ali su s obzirom  na novonastalu situaciju odloženi.

Foto: V.Vujnović

 

Dan pre ovog požara hercegnovski vatrogasci su imali višečasovnu borbu sa vatrom na Ublima gde se zapalilo zeleno rastinje pa zahvatilo  i borovu šumu.

-Gorelo je oko dve, tri hiljade  kvadrata. Intervenisali smo puna četiri sata, sa dva vozila, a s obzirom na to da je teren nepristupačan morali smo da razvučemo sva vatrogasna creva, informisao je  Ćirović.

U toj intervenciji učestvovalo je sedam pripadnika službe.

Ovaj požar prouzrokovan nakon što je neko posle čišćenja bašte zapalio zeleni otpad, podstakao je na ponovni apel da se sa vatrom na otvorenom ne smemo igrati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)