DRŽAVLJANIMA SRBIJE ZADRŽAVANJE OD 72 SATA: Kragujevčanin i Beograđanin „pali“ sa skoro 500 boksova cigara na Metaljci (FOTO)

M.D.

10. 10. 2020. u 01:22

ДРЖАВЉАНИМА СРБИЈЕ ЗАДРЖАВАЊЕ ОД 72 САТА: Крагујевчанин и Београђанин „пали“ са скоро 500 боксова цигара на Метаљци (ФОТО)

Foto: Uprava policije

DEŽURNI tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Pljevljima odredio je zadržavanje u trajanju od 72 sata državljanima Srbije S.N. i R.M. zbog krivičnog dela krijumčarenje, saopšteno je iz ODT Pljevlja.

Pljevaljska policija je njih dvojicu uhapsila 7. oktobra zbog krijumčarenja veće količine cigareta bez akciznih markica.

Foto: Uprava policije

- Službenici Stanice granične policije Pljevlja su dana 7.10.2020.godine oko 16,55 časova na Graničnom prelazu “Metaljka” na izlazu iz Crne Gore kontrolisali kombi vozilo “Ford Tranzit” srbijanskih registrarskih oznaka, kojim je upravljao S.N (1977) iz Kragujevca, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice R.M (1957) iz Beograda, oba državljani Srbije. Lica i vozilo su predati CB Pljevlja, gđe su službenici Stanice kriminalističke policije, po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima izvršili pretres ovog vozila i tom prilikom utvrdili da su na vozilu vršene prepravke, a upotrebom tehničkog sredstva – videoskopa ustanovljeno je da se ispod daski kojim je vozilo popločano nalazi više kutija cigareta i to 498 šteka različitih marki čiji je promet ograničen: JT beli -200 šteka sa po 10 paklica bez akcizne markice, Mac beli slims-150 šteka sa po deset paklica bez akcizne markice, MAC PLAVI -148 šteka sa po deset paklica i osam paklica bez akcizne markice - saopšteno je juče iz Centra bezbednosti (CB) Pljevlja.

Foto: Uprava policije

O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac iz Pljevalja koji je kvalifikovao krivično đelo Krijumčarenje iz čl.265 Krivičnog zakonika Crne Gore nakon čega su lica lišena slobode i uz krivičnu prijavu sprovedena ODT Pljevlja na dalju nadležnost.

Pronađena roba je uz izdatu potvrdu privremeno oduzeta i biće predata nadležnim državim organima na dalje postupanje.
                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)