ČESTITKA AMFILOHIJA: Mitropolit crnogorsko-primorski čestitao Aleksi Bečiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore

V.K.

26. 09. 2020. u 16:26

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Afilohije čestitao je Aleksu Bečiću, lideru Demokratske Crne Gore, na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore.

ЧЕСТИТКА АМФИЛОХИЈА: Митрополит црногорско-приморски честитао Алекси Бечићу на избору за председника Скупштине Црне Горе

Foto: D. Milovanović

- Nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma, neće vam biti lako da upravljate visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unapredite parlamentarni život, koji je osnov svake demokratije. No, budući da ste svojim dosadašnjim delovanjem uspeli da istrajete na putu iscelenja pogubnih crnogorskih podela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj skupštini. Crna Gora nije i ne sme da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobednika, „patriota“ i „izdajnika“ već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena. Očekujemo da Skupština, kao mesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju verskih sloboda i očuvanju verskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema. Sa naše strane, svesni viševerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak - navodi se u čestitki mitropolita Amfilohija novom šefu crnogorskog parlamenta Aleksi Bečiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)