ŠTA SE TO DEŠAVA U CRNOJ GORI? Za dva dana izbilo čak 56 požara (VIDEO)

Tanjug

20. 09. 2020. u 01:01

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЦРНОЈ ГОРИ? За два дана избило чак 56 пожара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

U CRNOJ GORI za dva dana izbilo je 56 požara u centralnom i primorskom delu zemlje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Trenutno su, ističe MUP, aktivni požari na Smokovcu i u Kučima, kod Podgorice, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića.

- U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a - navode u MUP-u.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a ponovo je pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara.

U MUP-u napominju da, iako će meteorološka situacija u narednim danima biti povoljnija, potpuna opasnost od požara nije prošla.

youtube.com/watch?v=lIvPMT6zqNU&feature=emb_title&ab_channel=PCNEN

- Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spasavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja neretko izaziva ozbiljne posledice po šumski ekosistem - zaključuje se saopštenju MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)