PORTUGALAC OBILAZI SVET NA MINI MANKI MOTOCIKLU: U Herceg Novom kao kod kuće

V. V.

19. 09. 2020. u 16:34

ПОРТУГАЛАЦ ОБИЛАЗИ СВЕТ НА МИНИ МАНКИ МОТОЦИКЛУ: У Херцег Новом као код куће

Foto: V. V.

ZA put oko sveta, na mini manki motociklu, priznaćete treba hrabrosti.

Posebno u vreme korone. Ali, Andre Souza iz Portugala, uprkos svemu, nije odustao od svog sna i krenuo je na put 12. jula.

Prevalio je do sada oko devet hiljada kilometara i prošao kroz 15 država. Iz Portugala do Španije, potom kroz Andoru, Francusku, Monako, Italiju, San Marino, Linhenštajn, Švajcarsku, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Ovih dana zaustavio se u Herceg Novom. Dočekale su ga kolege, članovi hercegnovskog kluba MC Cruise, pa je zbog druženja sa njima, boravak produžio za dan.

Krenuo je na ovo putovanje, jer je kako objašnjava, želeo da uradi nešto drugačije od svih. Hteo je i da se podseti slične avanture koju je imao 2018. godine kada je obišao celu Južnu Ameriku i postavio svetski rekord.

Foto: V. V.

- Posle tog putovanja vratio sam se u Portugal, upisao master za poslovne studije, ali sam već razmišljao o novom pohodu. Predstavnici firme Honda u Portugalu poklonili su mi mini manki motocikl i rešili da sponzorišu put. Planiram da obiđem sve kontinente, da pređem oko 60 hiljada kilometara i da završim putovanje u naredne dve do tri godine, ispričao je Souza.

U Crnoj Gori i Herceg Novom bio je kaže i pre četiri godine. Ovde se oseća kao kod kuće jer je prema njegovim rečima zemlja slična Španiji i Portugalu.

NE PLAŠI SE KORONE

SOUZA se ne plaši pandemije korona virusa, a uz sve probleme ona mu je kaže donela i neke prednosti.

– Problem je prelazak granice i to otežava putovanje. Međutim, prilikom obilaska Kotora i Dubrovnika nije bilo gužve. Imao sam više mogućnosti da radim i uživam u stvarima u kojima obično ne bih mogao. Dakle, korona kao i sve ima i prednosti i mana.

- Slični su način života i kultura. Posetio sam već Kotor, a planiram da obiđem i Budvu, a onda i Bar i Ulcinj.

Do kraja septembra njegova maršruta podrazumeva obilazak Albanije, Srbije, Bugarske.Putovanje će završiti negde u Africi, u Maroku ili u Gvineji Bisao, nekadašnjoj portugalskoj koloniji. I dok prevaljuje kilometre ovog putovanja već kuje planove za novo na kome će jedna od stanica biti opet Herceg Novi jer kako kaže Souza, savremeni svetski putnik na malenom dvotočkašu – baš volim ovaj grad!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)