KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ĐUKANOVIĆA: Knežević pokrenuo postupak protiv Mila i traži hitnu reakciju tužilaštva

V.K.

19. 09. 2020. u 11:52

BRANILAC Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović podneo je vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu, protiv Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore i to zbog izvršenja tri krivična dela -pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja iz člana 362 Krivičnog zakonika, Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 Krivičnog zakonika i krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 Krivičnog zakonika Crne Gore.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЂУКАНОВИЋА: Кнежевић покренуо поступак против Мила и тражи хитну реакцију тужилаштва

Foto: Tanjug

- Milo Đukanović je u gostovanju u dnevniku na bosanskohercegovačkoj televiziji ,,FACE,, kao aktuelni predsjednik Crne Gore u ostrašćenom obraćanju jasno poručio da samo deklarativno priznaje rezultate izbora omalovažavajući i rugajući se izbornoj pobedi opozicije nazivajući je ,,koalicijom od tri dana,, pozivajući sledbenike na terorističke akte i ,,odlazak u šumu,,.

Milo Đukanović je u intervju od 18.09.2020. godine još jednom pokazao patološku mržnju prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pokušavajući da svoj poraz na parlamentarnim izborima prebaci na teren međunacionalnih sukoba, afirmišući kao 30 prethodnih godina mržnju prema svemu što je srpsko, izjavio je advokat Zdravko Đukanović, smatrajući da je neophodno da VDT i drugi državni organi hitno reaguju, „jer ćutanje države na ovakve izjave predsednika može imati ozbiljne i nesagledive posledice.“


- Milo Đukanović istorijsku pobjedu opozicije i sopstveni poraz uporedio sa austrougarskom okupacijom 1914. godine i fašističkom okupacijom Crne Gore 1941. godine. On bi morao tužilaštvu da objasni ko je to upozoravao Amfilohija da ne gradi hram na Cetinju i ko je to ko će rušiti hram ukoliko počne njegova izgradnja i da objasni na koji način je on planirao da jednom takvom akcijom rukovodi, budući da je izgubio na parlamentarnim izborima i da neće biti u novoj Vladi Crne Gore, navodi advokat Zdravko Đukanović.


Odbrana Duška Kneževića zahteva hitnu reakciju tužilaštva.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije