POLICIJA MOTRI NA DRITANA: Posle incidenata i pretnji nastavljaju se pritisci na lidera pokreta URA

Novosti online

10. 09. 2020. u 16:30

DRITAN Abazović, lider pokreta URA i čovek od kojeg verovatno i zavisi formiranje nove crnogorske vlade, nalazi se pod prismotrom policije.

ПОЛИЦИЈА МОТРИ НА ДРИТАНА: После инцидената и претњи настављају се притисци на лидера покрета УРА

Foto: Printscreen

Kako prenose podgoričke "Vijesti", nakon što je prethodnog vikenda kolona sa takozvanog patriotskog protesta iz Podgorice zastala ispred Abazovićeve kuće u Ulicnju, na lidera GP URA motri policija dok ne bude završena bezbednosna procena.

Nako ovog incidenta od Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije zatražena je procena njegove bezbednosti, uz objašnjenje "da su nakon izbora podignute tenzije i da bi to trebalo uraditi što pre kako bi se izbegla opasnost po njegovu sigurnost".

To, kako je objašnjeno “Vijestima”, ne znači da je on dobio pratnju, već da ga nadziru zbog bezbednosti.

Podsetimo, Dritan Abazović je prethodnih dana bio pod velikim pritiskom da opozicioni savez zameni podrškom DPS-u i njegovim koalicionim partnerima u dosadašnjoj vlasti.

Pritisci su se nastavili nakon što su lideri tri opozicione liste, Krivokapić, Bečić i Abazović, predstavili principe buduće vlasti i najavili do kraja oktobra formiranje "vlade spasa" ili ekspertske vlade.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024