OTVOREN 33. "BARSKI LJETOPIS": Ova nas je godina vratila suštini

B. D.

09. 09. 2020. u 01:00

TRADICIONALNI 33. "Barski ljetopis" otvorila je direktorka Festivala Ksenija Popović, posle čega je upriličen muzički i književni program.

ОТВОРЕН 33. БАРСКИ ЉЕТОПИС: Ова нас је година вратила суштини

Foto Promo

Muzički deo otvoren je koncertom poznatog crnogorskog klasičnog gitariste Danijela Cerovića, violinistkinje Mirke Šćepanović i violončeliste Dmitrija Prokofjeva, koji su nastupili ispred dvorca kralja Nikole. Nakon toga, održano je i prvo književno veče - promocija knjige Stefana Đukića "Između polova".

- Iako ovo neće biti izdanje kakvo je prvobitno zamišljeno, nije ni u jednom trenutku bilo dileme da se tradicija ovog festivala mora sačuvati i nastaviti - kazala je direktorka festivala, Ksenija Popović i dodala da nije slučajno "Barski ljetopis" opstao 33 godine, prkoseći sankcijama, bombardovanju, nemaštini, pa sada i pandemiji. - Grad čiji stanovnici odrastaju uz vrednosti suživota umesto podela, ne može se odreći smotre koja slavi umetnost."

Na festivalu će se tri sedmice svakodnevno slaviti kultura, istakla je Popovićeva.

- Ova nas je godina vratila suštini. Valjalo bi da tu lekciju pamtimo i kada ponovo sve bude dobro - kazala je Popovićeva na otvaranju festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri