ZBOG SLOŽENE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE: Odložen ,,Barski ljetopis"

B. D.

16. 07. 2020. u 15:04

Najveća kulturna manifestacija u Baru ,,Barski ljetopis”, čije je održavanje planirano za period od 26. jula do 15. avgusta, odlaže se do daljnjeg, zbog sve složenije epidemiološke situacije u zemlji prouzrokovane virusom Kovid-19.

ЗБОГ СЛОЖЕНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ: Одложен ,,Барски љетопис

Foto: B. D.

Iako Kulturni centar Bar raspolaže odgovarajućom infarstrukturom koja može obezbediti poštovanje propisanih mera fizičke udaljenosti među gledaocima, smatramo da bi održavanje bilo kakvih programa u ovoj situaciji izložilo našu publiku bespotrebnom riziku.

Pritom, priroda umetničkih, a posebno pozorišnih programa je takva da je u većini slučajeva izvođačima nemoguće nametnuti makar osnovnu meru uzajamne fizičke distance, a obaveza je Festivala, kao organizatora, da svima pruži bezbedne uslove za rad i stvaralaštvo, saopštila je PR Služba “Barskog ljetpisa”.

S obzirom na to da se programski koncept 33. “Ljetopisa” oslanja isključivo na crnogorsku umetničku scenu, nemamo bojazni da će se isti moći održati u kasnijem terminu, kada se steknu uslovi za bezbedno održavanje kulturno-umetničkih manifestacija. 

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o novim terminima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!