SA 82 GODINE PRVI PUT ĆU GLASATI: Mitropolit Amfilohije pozvao narod da izađe na izbore i odbrani svetinje Božije

V. K.

23. 08. 2020. u 13:59

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je danas u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja sav narod da izađe na predstojeće izbore i 30. avgusta glasa za svetinje Božije, da glasa protiv bezakonika i bezakonih, lažnih zakona koji ovde vladaju:

СА 82 ГОДИНЕ ПРВИ ПУТ ЋУ ГЛАСАТИ: Митрополит Амфилохије позвао народ да изађе на изборе и одбрани светиње Божије

Mitropolit Amfilohije / Foto V. Pavićević

- Iako imam 82 godine, 52 svešteničke službe, nikada nisam bio na parlamentarnim izborima do danas. Ali ovoga puta 30. avgusta ću izaći na izbore i pozivam i sve vas, sve Crnogorce da izađu na izbore i da, naravno, glasaju za svetinje Božije, za svetinju ljudskoga dostojanstva, za svetinju tvorevine Božije i za svetinje koje su posvećene živome Bogu na čelu sa ovom svetinjom koja je posvećena Hristovom Vaskrsenju - kazao je vladika Amfilohije.

On je naglasio da “zato mi hrišćani glasamo od pamtiveka za večno i neprolazno ljudsko dostojanstvo, za svetinju ljudskoga bića, za svetinju Božije tvorevine, za jedinoga Svetoga”.

- Zato treba izaći na ove izbore, da glasamo za te svetinje protiv bezakonika, protiv bezakonih zakona koji ovde vladaju i lažnih zakona - rekao je mitropolit Amfilohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024