CRN OBRAZ I ČISTE CIPELE: Za koga DPS planira taj evropski park na Maljevcu

M. D.

18. 08. 2020. u 15:57

OD kad je sveta i veka, u Pljevljima važi stara narodna mudrost da se „ne goji prase uoči Božića“.

ЦРН ОБРАЗ И ЧИСТЕ ЦИПЕЛЕ: За кога ДПС планира тај европски парк на Маљевцу

Foto: Opština Pljevlja

To jedino ne važi za DPS i njegove funkcionere, pošto su oni partija, koja je u stanju da na svom kongresu usvoji program, kojim se planira osnivanje nove partijske crkve u 21 veku, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja i koalicije ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

- Da čudo bude veće polovina njih se deklarišu kao ateisti, ali istovremeno i eksperti za  crkvenu autokefalnost. S toga nije čudo što od narodne izreke sa početka teksta priznaju jedino prase, pogotovu ako je na ražnju-kazali su iz Pokreta za Pljevlja. 

Oni podsećaju da su  DPS i njegove funkcionere samo u ovoj predizbornoj kampanji iskopali su toliko rupa, položili kamenova temeljaca i presekli svečanih vrpci, tako da to sve više liči na urnebesnu komediju.

Iz Pokreta tvrde da se  jedan čin te komedije odigrao 15. avgusta ove godine na deponiji pepela i šljake na Maljevcu kada su izvršni direktor EPCG Igor Noveljić, predsednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, i izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Slavoljub Popadić, zasadili po dve sadnice na deponiji pepela i šljake Maljevac u Pljevljima. 

Time su najavili, projekat vredan 20 miliona evra.

- Nakon završetka projekta i rekultivacije deponije Maljevac, Pljevlja će na raspolaganju imati uređen park površine 600 000 metara - izdeklamova, ne trepnuvši okom, direktor EPCG Noveljić. 

Za budućnost Crne Gore

- Crni Igore, a za koga planirate taj evropski park na Maljevcu, trećina seljana oko deponije je umrla od kancera, trećinu ste iselili, a Pljevlja su polumrtav i pust grad.  Dobrim delom tome je  doprinijela i TE Pljevlja, sa svojom deponijom pepela i šljake na Maljevcu, vodenim ogledalima kojih nikad nije bilo, i rekultivacijom koja traje decenijama. Svaki seljanin iz Zbljeva prvo bi ozelenio ( zatravio) tu površinu, a onda sadio drveće. Međutim, vama  je važno da su vam  poturili daske, da cipele ne isprljate, a crn obraz ste sakrili korona maskama. Zato elektroprivredna braćo i rudnički drugovi pod hitno smenite onoga ko je napravio snimak, kao i  savetnika,  koji  vas je nagovorio  da to radite 15 dana uoči izbora. Gospodine Noveljiću, električnim žicama, koje od TE vode struju za Nikšić i Podgoricu, svakoga dana otekne po pola miliona evra, tako da ste umesto dasaka komotno mogli postaviti zlatne ploče-kažu iz Pokreta za Pljevlja i pitaju zašto nisu otišli na deponiju Gradac, tamo je manje blata, a rekultivaciju  je čvrsto obećao, ima tome 15 godina, tadašnji ministar za ekologiju Nenezić. 

- Konačno gospodine Igore Goluboviću, koliko ima godina  kako Rudnik uglja i Opština Pljevlja obećavaju uređenje Borovičkog jezera? Nakon svega navedenog poslednji čin ove DPS komedije, koja u Pljevljima ostavlja tragične posledice po život građana, odigraće se 30.avgusta.  Pljevljaci sigurno nemaju dilemu koga podržati na izborima 30.avgusta -zaključuju iz Pokreta za Pljevlja i koalicije ZA BUDUĆNOST CRNE GORE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati