KORONA JE ODNELA DRAGANU: Pljevljaci će ovu medicinsku sestru pamtiti po velikoj humanosti - i obolele od virusa lečila dobrovoljno

M.D.

16. 08. 2020. u 17:20

TRIDESETŠESTOGODIŠNjA medicinska sestra, Dragana Loncović iz Pljevalja preminula je u Kliničkom centru u Podgorici od posledica korona virusa.

КОРОНА ЈЕ ОДНЕЛА ДРАГАНУ: Пљевљаци ће ову медицинску сестру памтити по великој хуманости - и оболеле од вируса лечила добровољно

Foto: Facebook

Ona je, od pljevaljskih medecinskih radnika, druga žrtva opakog virusa. Predhodno od korona virusao preminuo primarijus doktor Miloje Jestrović, dok je takođe predhodno od zaraze COVID19 preminuo i pravnik ove zdrastvene ustanove Rajko Živković.

Loncovićeva je obolela od korona virusa pre desetak dana. Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prevezena je u Brezovik, a potom i u Klinički centar u Podgorici.

Dragana je u pljevaljskoj bolnici radila sa pacijentima obolelim od korona virusa gde se najverovatnije i zarazila.

Draganu Loncović će Pljevljaci pamtiti kao izuzetno požrtvovanu medicinsku sestru za svakog pacijenta, uvek hrabru, odlučnu i spremnu da pomogne, pa čak i onima koji nisu bili u mogućnosti da borave u bolnici. Isticala se i humanitarnim radom i pomoći sveštenstvu Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja zdravstvenih problema.

Posebno će biti zapamćeno njeno žrtvovanje za igumaniju manastira Dubočice, mati Magdalinu. Tokom bolovanja monahinje, koja se upokojila početkom godine, Dragana je neprekidno brinula o njoj pružajući medicinsku i svaku drugu pomoć. Da je uvek bila na usluzi pacijentima govori i podatak da se na početku izbijanja epidemije dobrovoljno prijavila da radi sa obolelim pacijentima od korona virusa.

Foto: M. Drobnjak

Interno odeljenje pljevaljske bolnice

Dragana je zvaršila višu medicinsku školu a dugo godina, iako veoma mlada, radila je kao glavna medicinska sestra na Internom odelenju pljevaljske bolnice.

Pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima.

Prema nezvaničnim informacijama u pljevaljskoj Bolnici broj obolelih medecinskih radnika od korona virusa se uvećava iz dana u dan.

Prema pisanju portala "PV svitanje" od 47 obolelih pacijenata u pljevaljskoj opštini oko deset lica su medecinski radnici. Prema istom izvoru među obolelim se nalaze medcinske sestre sa hirurgije, internog odelenja, dijalize, a ima i obolelih vozača.

Među obolelim nema još uvek lekara, ali kako se korona virus širi ne treba isključiti da će se među obolelim vrlo brzo naći i lekari.

                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ