NOVOSTI SAZNAJU: Ukinuta Inerpolova poternica za Duškom Kneževićem

Novosti online

četvrtak, 06. 08. 2020. u 13:30

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Укинута Инерполова потерница за Душком Кнежевићем

Duško Knežević

INTERPOL je ukinuo nacionalnu i odbio da izda crvenu poternicu za biznismenom Duškom Kneževićem, koji već duže vreme boravi u Londonu, saznaju "Novosti".

Komisija INTERPOLA je zaključila da bi održavanje aktivnim osporenih podataka i objavljivanje Crvene poternice, moglo imati značajne negativne implikacije po neutralnost Organizacije, a za koju se može percipirati da se neosnovano meša u domaću politiku zemlje u pitanju ili u njene odnose sa drugim zemljama članicama INTERPOLa.

U tom smislu komisija je zaključila da postoji dominantna politička dimenzija u ovom slučaju kao i rizik po neutralnost Organizacije, te stoga informacije pružene od strane NCB Crna Gora nisu u skladu sa članom 3 Ustava INTERPOLa.

Posle decenija u kome su percipirani kao partneri, Đukanović i Knežević imali su manjih sporova u poslednjih 15 godina, ali u otvoreni sukob ulaze posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.

Knežević je zbog pritiska režima morao da napusti Crnu Goru.   

Kompaniju „Atlas grupu" osnovao je pre gotovo 30 godina i na njenom čelu se i dalje nalazi.

Oko 30 kompanija direktno ili indirektno deo su „Atlas grupe", Kneževićevog poslovnog poduhvata još iz vremena Jugoslavije.

U Srbiji je bio vlasnik „Atlas banke" koju je prodao grčkoj „Pireus banci", a povratak na tržište pokušao je berzanskom kupovinom akcija „Univerzal banke".

Bio je vlasnik i košarkaškog kluba „Atlas" u Beogradu - nastalog kupovinom „KK Beopetrol", pa ugašenog nekoliko godina kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Jovana

06.08.2020. 14:37

... da dodamo još i da je bio glavni finansijer i promoter nezavisne Crne Gore. Uz Mila Đukanovića stvaralac današnje Montenegrino državice. Čisto da se i ovo ne zaboravi...

ZR

06.08.2020. 16:30

@Jovana - Kneževic da ima obraza i časti otisao bi da se pokaje,vratio narodu otete pare koje je oteo u dogovoru sa nesrecnim Đukanovicem.Finansirao je otetim parama cepanje Srbstva .Pa ko bajagi pustili ga Englezi,braco Srbi on je Trojanski konj koji je ubacen da ponovo radi protiv Srbstva zato se pazite tog loseg čoveka...

Borac Za Pravdu

07.08.2020. 05:55

Duška Kneževića znam preko 30 godina! On je počeo sa kioskom za prodaju viršli u Budvi i napravio je čudo u biznisu! On ništa nije finansirao protiv Srbije! Sve što je radio bio je ucenjen od Mila! Da je hteo da nastavi da se bogati na račun države ne bi ga napali i raspisali poternicu za njim! Retko čestan i pošten čovek koji je stradao jer nije hteo da pomaže vlasti u otimačini para od Crnogorsko naroda!