VENČANJA UPRKOS KORONI: Da bi smanjili širenje virusa, opština Herceg Novi obustavila rad sa strankama

V. VUJNOVIĆ

27. 07. 2020. u 07:37

RAD sa strankama u organima i službama Opštine Herceg Novi zaustavljen je do 10. avgusta, prema odluci predsednika Opštine Stevana Katića, kako bi se smanjila mogućnost ostvarenih kontakata i širenja virusa korona.

ВЕНЧАЊА  УПРКОС  КОРОНИ:   Да би смањили ширење вируса, општина Херцег Нови обуставила рад са странкама

Foto privatna arhiva

Radiće službenici u Građanskom birou, Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode - Odeljenje za utvrđivanje i naplatu lokalnih javnih prihoda, kao i matičar. Radno vreme građanskog biroa je od 7.30 do 15.00, a drugih službi od 8 do 11 časova.

Nismo proveravali sve službe, ali matičarka Nataša Grbić kaže da su zbog mera NKT i zabrane svadbi i okupljanja mnogi zakazano večanje odgodili za neka bolja vremena. Drugi su odlučili da obave registraciju bez organizovanja svadbenog veselja. Venčanja se shodno okolnostima obavljaju u prisustvu kumova i jednog odbornika lokalnog parlamenta. Ovakva situacija aktuelizovala je mogućnost venčanja na otvorenom, pa Grbićeva kaže da će nastojati da omoguće mladencima da ispune i tu želju na nekoj od atraktivnih novskih tvrđava ili u bašti Gradskog muzeja.
- Mladenci će odavde poneti divne fotografije i uspomene. Zainteresovanih ima, posebno onih koji su otkazali velike svadbe iz Podgorice i gradova na severu Crne Gore - kazala je Grbićeva.
Prošle godine je za sedam meseci bilo 78 venčanja, a početak zajedničkog života ozvaničili su u Herceg Novom mladi ljudi iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Švedske ali i iz drugih država Evrope i sveta. Ove godine je epidemija virusa korona sprečila mnoge da se venčaju u Herceg Novom. Ipak oni koji su se zatekli ovde a nisu mogli da se vrate u matične države venčali su se pred hercegnovskim matičarima.

Foto privatna arhiva

Osim Novljana venčavali su se Rusi, Englezi Turci, ukupno 42 para. Bilo je venčanja na brodu, na tvrđavi Forte mare, u bašti Gradskog muzeja ali i situacija kada su mladi iz Evrope našli neku zanimljivu lokaciju poput jedne na izletištu Rose, pa poželeli da baš tu kažu svoje sudbonosno "da".

Izlazimo im u susret, kaže Grbićeva u svoje i u ime koleginice Nine Radović, i dodaje da sve te želje uz pomoć meštana i ostvare.
- Bude lepo, vredno truda i pamćenja, a bude verujemo i srećno - kaže Grbićeva.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)