KORONA U CRNOJ GORI: Najveći broj zaraženih u jednom danu - 116 i dvoje preminulih

V. K.

19. 07. 2020. u 19:00

NAJVEĆI broj inficiranih virusom korona u Crnoj Gori registrovan u jednom danu od početka pandemije je danas, u nedelju, kada su laboratorije Instituta za javno zdravlje pokazale 116 rezultata koji su bili pozitivni.

КОРОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Највећи број заражених у једном дану - 116 и двоје преминулих

Foto: Depositphotos

Zabeležena su i dva smrtna slučaja, pa je broj umrlih od početka Kovida -19 (jun) -23. U Podgorici su aktivna 692 slučaja koronavirusa, u Rožajama 237, Bijelom Polju 172, Nikšiću 117, Beranama 87, Budvi 72, Kotoru 68, Baru 66, Pljevljima 64, Cetinju 62, Herceg Novom aktivan je 41 slučaj, Tivtu je aktivno 35, Ulcinju i Gusinju po 17, Petnjici 11 slučajeva, Danilovgradu je aktivno sedam, Tuzima i Žabljaku po dva i Andrijevici i Kolašinu po jedan.

Jedine dve opštine u kojima nije registrovan nijedan slućaj zaraze su Šavnik i Plužine.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da u Cetinju i Nikšiću budu od ponoći uvedene iste privremene mere sprečavanja širenja koronavirusa kakve su pre tri dana uvedene u Podgorici, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, uključujući i decu stariju od sedam godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

„NE ČUJEM TE OD MIG-OVA“: Milan Knežević brutalno odgovorio poslaniku DPS, na njegovo tužakanje Briselu (FOTO)