SASLUŠAN SVEŠTENIK DRAGAN MITROVIĆ: Optužen da nije postupao po zdravstvenim propisima

Veliša KADIĆ

16. 07. 2020. u 15:16

U OSNOVNOM državnom tužilaštvu u Podgorici saslušan je protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, starešina Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i da je dozvolio da na molebanu bude prisutno više od dvesta ljudi.

САСЛУШАН СВЕШТЕНИК ДРАГАН МИТРОВИЋ: Оптужен да није поступао по здравственим прописима

Novosti

Otac Dragan je negirao optužnicu ističući da je 11.juna služen moleban koji je redovni bogoslužbeni obred i da je preduzeo sve mere kako bi ispoštovao propise NKT-a.

Advokat Božo V. Milonjić, kazao je za Radio Svetigora, da je otac Dragan postupio u skladu sa dogovorom i zakonom, tako da toga dana nije organizovana litija.

- Bilo je potpuno redovno stanje i ispred i unutar hrama, i oko njega nije bila prisutna policija. Otac Dragan je sve to objasnio državnom tužiocu, kao i da je on toga dana učestvovao u službi tako da nije ni mogao videti šta se dešavalo oko hrama, što je bilo jedno od pitanja ovlašćenog državnog tužioca. Smatram da u konkretnom slučaju ne postoje bitni elementi bića krivičnog dela koje se stavlja na teret ocu Draganu Mitroviću, prvenstveno zato što je 2. juna država donela odluku o ukidanju mera na osnovu proglašenje kraja epidemije. Devet dana nakon toga dešava se moleban, što znači da više nije postojala opasnost da se ta zarazna bolest širi tom dinamikom kako je to bilo pre toga. Očekujem da će u konkretnom slučaju i krivična prijava biti odbačena jer ne postoji ni jedan bitniji elemant bića krivičnog dela u slučaju oca Dragana Mitrovića, kategoričan je advokat Milonjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili