PODGORICA PRED ZATVARANJEM? Korona sve jače steže obruč u Crnoj Gori

Tanjug

15. 07. 2020. u 22:09

UKOLIKO se ovakav trend širenja korona virusa nastavi, nije daleko dan kada ćemo morati da zatvorimo Podgoricu i da se vratimo na onaj režim od pre par meseci, a mislim da niko od nas to ne želi, upozorio je danas gradonačelnik Podgorice i član Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) Ivan Vuković.

ПОДГОРИЦА ПРЕД ЗАТВАРАЊЕМ? Корона све јаче стеже обруч у Црној Гори

Foto: Novosti

- Mi na današnji dan imamo 553 aktivna slućčja zaraze korona virusom u Podgorici. To je brojka koja je zastrašujuća, nad kojom svi moramo da se zamislimo i to je brojka koja mora predstavljati alarm - naglasio je Vuković.

Na današnjoj sednica Operativnog tima za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, kojom je predsedavao Vuković, konstatovan je zabrinjavajući rast broja zaraženih, kao i nepoštovanje mera od strane jednog broja građana, što je uticalo na porast broja obolelih od korona virusa, prenela je RTCG.

Kako se navodi, sve gradske službe, kao i do sada, daće svoj puni doprinos i sprovodiće propisno sve mere uz pojačanu kontrolu.

Vuković je apelovao da je poštovanje mera obaveza svih, kako bi se suzbilo širenje korona virusa, ali i sprečilo uvođenje restriktivnih mera kao što su zatvaranje Podgorice, ograničenje kretanja i zaustavljanje privrednih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024