Odluka Đukanovića: Izbori u Crnoj Gori 30. avgusta

NovostiOnline/M.S.

20. 06. 2020. u 14:37 >> 17:04

Одлука Ђукановића: Избори у Црној Гори 30. августа

Foto: Tanjug

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori i lokalni u četiri opštine, biće održani 30. avgusta, odlučio je predsednik Crne Gore Milo Đukanivić

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori i lokalni u četiri opštine, biće održani 30. avgusta, odlučio je predsednik Crne Gore Milo Đukanivić.

- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon što je 16. juna 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, danas je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je reč o izborima na lokalnom nivou, doneo Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini opštine Andrijevica, Skupštini opštine Budva, Skupštini opštine Gusinje i Skupštini opštine Kotor.

Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat određen je Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

Saglasno prethodno pomenutim odlukama predsednika Crne Gore, koje stupaju na snagu danom donošenja, izbori za poslanike i odbornilke održaće se 30. avgusta 2020. godine.

Ovo je saopšteno iz kabineta Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)