NOSIOCI LISTA DA ODUSTANU OD FUNKCIJA Pred današnji nastavak pregovora oko formiranja vlasti u Andrijevici nesvakidašnji predlog SNP-a

M. SEKULOVIĆ

14. 06. 2024. u 12:28

VLAST u Andrijevici, nakon lokalnih izbora održanih 2. juna, mogla bi biti formirana i danas, što se tiče SNP, pojedinačno najjače partije ''avgustovske većine'', koja tvori vlast i u državi.

НОСИОЦИ ЛИСТА ДА ОДУСТАНУ ОД ФУНКЦИЈА Пред данашњи наставак преговора око формирања власти у Андријевици несвакидашњи предлог СНП-а

M. SEKULOVIĆ

"Zbog toga dajemo predlog da se svi nosioci izbornih listi povuku, odnosno da odustanu od bilo kakve funkcije u novoj vlasti i povuku se sa dosadašnjih! To važi za funkcije u Opštini, Skupštini opštine, ali i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština Andrijevica. Naravno, funkcija predsednika Opštine pripada nama kao ubedljivo najjačoj partiji u Andrijevici. Mislimo da je ovo najpošteniji mogući predlog".

Ovo je pred današnji nastavak pregovora oko formiranja vlasti u Andrijevici, saopšteno "Novostima" iz tabora SNP, gde kažu da im je interes građana najpreči, ali i da na taj način žele da ispoštuju osnovne demokratske principe i podstaknu druge partije da pruže priliku mladim ljudima iz svojih redova.

- Želimo da našim budućim partnerima iz lokalne vlasti pokažemo da nama fotelje nisu u prvom planu, ali i da bez nepotrebnog otezanja nastavimo tamo gde smo stali, kažu iz SNP, koja je nastupila u koaliciji sa Demokratama, koja je osvojila osam mandata, od čega je SNP pripalo šest, a dvadesetak glasova ih je delilo od devetog mandata.

Odmah nakon izbora, koji su održani u senci teških reči i napete atmosfere, iz tabora dve grupa građana, "Za budućnost naše dece", koja je osvojila četiri mandata i liste građana Vasojevićki pokret "Ujedinjenje" koja će imati jednog odbornika, horski je poručeno da su otvoreni za pregovore, ali da neće pristati da čelnici SNP i Demokrata zauzmu mesto prvog građanina Andrijevice.

- Oko toga nema razgovora, to je svima jasno, bez obzira na apetite i animozitete. Demokratski principi su jasni, kažu iz SNP, čiji je funkcioner Željko Ćulafić do sada bio predsednik opštine Andrijevica.

AKTERI

Osim koalicije SNP-Demokrate i dve liste građana, oko učešća u formiranju vlasti uključeni su i Pokret "Evropa sad", koji je uspeo da osvoji četiri mandata, i koalicija ''Za budućnost Andrijevice'', koju čine uglavnom članice bivšeg DF.

DPS koja je osvojila 11 mandata, eliminisana je iz pregovora i, kako stvari stoje, ova partija ne moži formirati vlast u Andrijevice, osim ako ne bi bilo senzacionalnh ''preleta''...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!