SVEDOCI POTVRDILI ISKAZ DIREKTORKE: Nastavljena istraga protiv Jelene Perović

S.Đ.

14. 05. 2024. u 16:31

SASLUŠANjEM svedoka u Specijalnom državnom tužaštvu nastavljena je istraga pokrenuta protiv direktorke Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović. Tako su pred specijalnim tužilaštvom saslušani Ana Mijušković i Branko Krivokapić, a saslušanju osim osumnjičene Perovićeve prisustvovao je i njen advokat Nikola Martinović.

СВЕДОЦИ ПОТВРДИЛИ ИСКАЗ ДИРЕКТОРКЕ: Настављена истрага против Јелене Перовић

s.đokić

Po izlasku iz zgrade tužilaštva, advokat Martinović je kazao da su svedoci svojim iskazima potvrdili sve ono što je Perovićeva kazala pred istražnim organima.

Ukupno u ovom predmetu saslušano je sedam svedoka, a nastavak saslušanja ostalih planiran je za četvrtak.

Specijalno državno tužilaštvo nedavno je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Perovićeve koja je osumnjičena da je zloupotrebom položaja od avgusta 2020. do marta ove godine sebi i drugima pribavila korist, a budžet Crne Gore oštetila najmanje 100.000 evra. U saopštenju koje potpisuje portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić, navodi se da postoji sumnja da je Perović sebi i članovima Saveta ASK-a dodeljivala naknade i varijabile, iako za to nije bila nadležna. Sumnjiči se i da je osobi koja nije zaposlena u ASK-u, već je angažovana po ugovoru o delu, plaćala troškove putovanja u više evropskih zemalja i u SAD, a privatno putovanje u Sloveniju je lažno predstavila kao službeno putovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠEŠELJ OTKRIO KOJE ZEMLJE SU GA LIČNO RAZOČARALE: Sedam država zabilo nož u leđa Srbiji